Černoch (Úsvit): Sněmovna vyslala signál, že chce řešit velkobyznys s lidským neštěstím

16.05.2014 9:31

Ve čtvrtek 15. 5. byla na pořadu jednání Poslanecké sněmovny naše novela zákona o exekutorech, na níž pracuji od vstupu do Parlamentu. Samozřejmě se strhla debata kolem této novely, kdy bylo opět řečeno ministrem pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřím Dientsbierem, že jde o legislativní zmetek, což já si nemyslím.

Černoch (Úsvit): Sněmovna vyslala signál, že chce řešit velkobyznys s lidským neštěstím
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Jde o novelu, která je velmi rozumně napsaná a která přináší velké změny a alespoň částečně řeší problematiku velkobyznysu s lidským neštěstím.

Nakonec padl návrh na dopracování novely s tím, že vznikne pracovní skupina odborníků. která bude ve styku s paní ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou, přičemž každá strana zde bude mít svého zástupce. Zákon se bude dolaďovat. Poté ho předložíme znovu. Jsem rád, že nedošlo k jeho zamítnutí, jak jsme očekávali. Ve chvíli, kdy totiž opozice přichází z nějakým návrhem, bývá zpravidla zamítnut s tím, že je nesystémový a že vláda připravuje svůj vlastní a komplexnější návrh. Nakonec ale k ničemu nedojde.

Sněmovna tak dnes vyslala jasný signál, že chce tuto problematiku řešit, a jsem rád, že se komise, které zároveň předsedám, bude touto záležitostí zabývat. Věříme, že se dopracujeme k takovým výsledkům, které budou pozitivní pro oběti exekucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…