Chabr (TOP 09): Konečně se podařilo vyřešit záležitost, která byla ostudou Prahy

25.11.2019 19:54

Rada hl. m. Prahy dnes schválila uzavření dohod se všemi vlastníky staveb a pozemků v rozhodném území potřebném k zajištění rekonstrukce terasy nad stanicí metra Budějovická. Podařilo se tak vyřešit několik let trvající majetkoprávní spor a tolik potřebná rekonstrukce může nyní začít.

Chabr (TOP 09): Konečně se podařilo vyřešit záležitost, která byla ostudou Prahy
Foto: TOP 09 / Martin Kubica
Popisek: Jan Chabr

„Je zásadním úspěchem, že se nám po měsících zdlouhavých jednání podařilo vyřešit záležitost, která byla letitou ostudou Prahy. Konečně jsme dotáhli do konce majetkoprávní dohodu k terase na Budějovické, bez níž by nebylo možné začít s opravami,“ uvedl radní pro oblast majetku Jan Chabr.

Mnohostranná dohoda s dalšími vlastníky představuje pro všechny zúčastněné kompromis. Základem je prohlášení všech stran, že terasa patří hlavnímu městu a jeho vlastnictví nebude nikdo zpochybňovat u soudu. Případný spor o vlastnictví by patrně probíhal několik let a blokoval by rekonstrukci terasy. Dohoda na druhé straně zajišťuje její bezplatné užívání veřejností. Dále ošetřuje bezpečnost provozu na terase a pod ní a sousedních přiléhajících objektů. Součástí komplexu ujednání je i spolurozhodování Českou spořitelnou a společností DBK Praha o nadměrné komerční činnosti v prostoru s ohledem na bezpečnost provozu. S ohledem na předpokládané užívání terasy veřejností se zřizuje služebnost bezplatně, neboť jde o veřejný zájem.

Dohoda uzavřená s Českou spořitelnou dále řeší konkrétní způsob provádění rekonstrukce, neboť připravená projektová dokumentace počítá se zásahy do její budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

22:12 Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.