Chalupa: Washingtonská deklarace V4, respektive České republiky

12.12.2019 22:41

Prohlášení nezávislosti národa Čechů, Moravanů a Slezanů jako aktualizace Washingtonské deklarace, Prohlášení nezávislosti československého národa jeho prozatímní vládou (Dáno v Paříži dne 18. října 1918).

Chalupa: Washingtonská deklarace V4, respektive České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Chalupa

V této vážné chvíli, kdy Evropská komise, Rada Evropy a Evropský parlament vyvíjejí veškeré možné aktivity k tomu, aby zabránili roztrháni Evropské Unie v její současné podobě , a kdy Německo s Francií usilují o federalizaci této IV. říše  stále více nespokojeným národnostem vydaným jejich panováni, my, Češi, Moravané a Slezané, suverénní a svobodná Česká republika uznaná vládami celého světa, a uvědomujíce si, že federalizace a tím spíše autonomie pod vládou Německa a Francie nic neznamenají, tímto činíme a vyhlašujeme toto své Prohlášeni nezávislosti.

Činíme to, protože věříme, že žádní lidé by neměli být nuceni žiti pod svrchovanosti, kterou neuznávají, a protože víme a jsme pevně přesvědčeni, že se náš národ nemůže svobodně rozvíjet v nějaké podvodné Evropské Unii, která je jen novou podobou odnárodňujícího útlaku, pod nimž jsme trpěli posledních čtyři sta let.

Považujeme svobodu za první předpoklad eventuální federalizace a věříme, že svobodni národové střední a východní Evropy mohou snadno vytvořit vlastní federaci, kdyby shledali, že je to nutné.

Činíme toto prohlášeni na základě svého historického a přirozeného práva. Byli jsme nezávislým státem od sedmého století; a v roce 1526 jsme se jako nezávislý stát, sestávající z Čech, Moravy a Slezska, spojili s Evropskou Unií v obrannou unii proti islámskému a jinému nebezpečí.

Nikdy jsme se dobrovolně nevzdali svých práv jako nezávislý stát v této konfederaci. Evropská Unie tuto smlouvu s našim národem rozbíjí tím, že bezprávně porušuje naše národní práva a znásilňují Ústavu našeho státu, kterou se sami zavázali dodržovat, a my proto odpíráme, pokud se tato situace nezmění, zůstat částí Evropské Unie  v jakékoli podobě.

Svět zná historii našeho zápasu proti habsburskému, Německému, Sovětskému útisku, který nabyl na intenzitě a stal se soustavným po rakousko-uherském dualistickém kompromisu z roku 1867.

Svět zná zrad a nespravedlností, kterých se na nás dopustili v tom či onom období naší historie ti či oni takzvaní spojenci demokratického Západu či socialistického Východu. Stejně jako se národ vzepřel býti kolonií Sovětského svazu, vzepře se i snaze býti kolonií Německa a Francie a stát se tak - proti vlastnímu přesvědčení - jejich východním předvojem pro stále intenzivněji provokovaný vojenský konflikt jako budoucí III. světové války, která by se podle šílených představ Syndikátu měla odehrát na teritoriu Evropy a Ruska, podle představ zcela v duchu tradic a velmocenských choutek kdysi Habsburků a později po dvakráte Německa - sami bez souhlasu lidu naší země.

Nemůžeme a nechceme dále žíti pod vládou - přímou nebo nepřímou - těch, kdo Islamismem, prosazováním LGBT, prosazováním všeho, co je  v rozporu s tisíciletými normami a hodnotami Evropy, které umožnily, aby Evropské národy přežily a Evropa mohla být vzorem pro ostatní svět,  pod vládou nevolené Evropské komise která znásilnila národy na západ od našich hranic,  vlád, která znovu chce zavraždit Rusko a Izrael,

Nechceme zůstat části společenství, jehož existence nemůže být ospravedlněna současnými ambicemi a které, odmítaje přijmout základní principy moderní organizace světa, zůstává jen umělým a nemorálním politickým útvarem, jenž překáží každému pohybu svobodných národů k demokratickému a sociálnímu pokroku. Naše Západní pseudodemokracie se znovu  stává hrozbou světovému míru a my pokládáme za svou povinnost k lidstvu a k civilizaci, abychom pomohli přivodit její pád a zničení.

Popíráme rouhavé tvrzení, že moc evropských růžovo-hnědo-černo-zelených komisařů je božského původu; odmítáme uznat božské právo evropských sociálních inženýru pana Soroshe, hlásajících jedinou správnou pravdu.

Náš národ vstoupil do Evropské Unie a NATO ze své vlastní svobodné vůle a týmž právem je má právo i opustit. Prohlašujeme tímto Evropskou komisi za nehodnou vésti náš národ a popíráme všechny jejich nároky na vládu v české zemi, o které my zde a nyní prohlašujeme, že od nynějška bude znovu svobodným a nezávislým lidem a národem.

Přijímáme a budeme věrně zachovávat ideály moderní demokracie, jakými byly ideály našeho národa po staletí. Přijímáme americké principy, jak je stanovil prezident Wilson: principy osvobozeného lidstva - skutečné rovnosti národů - a o tom, že vlády odvozují všechnu svou spravedlivou moc ze souhlasu těch, kterým vládnou. My, národ Komenského, nemůžeme jinak než přijmouti tyto principy, vyjádřené v americkém Prohlášení nezávislosti, principy Lincolnovy a principy Prohlášení práv člověka a občana. Pro tyto principy náš národ krvácel v památných husitských válkách před pěti sty lety, pro tyto principy náš národ bude, pokud to bude nutné krvácet i v budoucnosti.

Český stát je republikou. Ve stálé snaze po pokroku bude zaručovat úplnou svobodu svědomí, náboženství (vyjma Islámu) a vědy, literatury a umění, slovního projevu, tisku a právo shromažďovací i petiční. Církev bude odloučena od státu. Naše demokracie bude spočívat na všeobecném právu hlasovacím; ženy budou politicky, sociálně a kulturně zrovnoprávněny s muži. Práva menšin budou zabezpečena poměrným zastoupením; národní menšiny budou požívat stejných práv. Vláda bude svou formou parlamentární a bude uznávat principy iniciativy a referenda. Stálá armáda bude doplněná a Národní domobranu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Československý stát provede dalekosáhlé sociální a hospodářské reformy; velkostatky budou vykoupeny pro domácí kolonizaci, šlechtické výsady budou zrušeny.

V zahraniční politice přijme Československo svůj plný podíl na odpovědnosti za reorganizaci Střední a Východní Evropy. Plně přijímá demokratický a sociální princip vlastenectví a připojuje se k nauce, že všecky závazky a smlouvy budou uzavírány otevřeně a upřímně bez tajné diplomacie.

Naše ústava povede k účinné, rozumné a spravedlivé vládě, která vyloučí všechny zvláštní výsady a zakáže třídní zákonodárství.

Demokracie porazila teokratickou autokracii. Militarismus je překonán - demokracie zvítězila; na základě demokracie bude reorganizováno lidstvo.

Síly temnoty posloužily vítězství světla - vytoužený věk lidskosti svítá.

Věříme v demokracii - věříme ve svobodu, svobodu vždy větší a větší!

Dáno v Praze dne 12.12. 2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.