Charanzová (ANO): Doufám, že předsednictví V4 bude úspěšnější, než když jsme předsedali EU

20.07.2015 4:31

Počínaje červencem letošního roku přebralo na následujících dvanáct měsíců Česko předsednictví zemí tzv. Visegrádské skupině. Při této příležitosti iniciovalo šest europoslanců zemí V4, včetně Dity Charanzové (ANO/ ALDE), společnou konferenci, která se v Bruselu konala 14. července.

Charanzová (ANO): Doufám, že předsednictví V4 bude úspěšnější, než když jsme předsedali EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Dita Charanzová

Konference, kterou zahájil český premiér Bohuslav Sobotka, se týkala zejména otázek společné energetické politiky a s tim souvisejících geopolitických otázek. Vystoupil zde mj. i Maroš Šefčovič, mistopredseda Evropské komise pro energetiku či Jerzy Buzek, předseda europarlamentního Výboru pro průmysl, výzkum a energetiku (ITRE).

„Jsem ráda, že se naše předsednictví přeneslo i na půdu Evropského parlamentu, dává to naději na užší spolupráci našich zemí i v unijních otázkách. Možností, jak využít našeho spojenectví, je zde celá řada, věřím tedy, že toto naše předsednictví bude úspěšnější než to, kdy jsme předsedali EU,“ říká Dita Charanzová.

Ta také v minulých dnech připravila společné stanovisko europoslanců zemí V4 k podpoře projednávané Transatlantické smlouvě (TTIP). Podepsalo jej 21 členů EP. "Naše země možná naléhavěji než zbytek Evropy vnímají potřebu zdůraznit nejen obchodní, ale i geopolitický význam jednání o TTIP. Jsem ráda, že i mezi českými europoslanci tato iniciativa vzbudila zájem, přijali a podpořili ji i kolegové z jiných stran a frakcí," říká Dita Charanzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

15:14 Hendrych (ANO): Lidé v zahraničí se rozhodují na základě zprostředkovaných informací

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě