Charanzová (ANO): Předplacený on-line obsah si pustíme už i na dovolené v zahraničí

22.05.2017 7:32

HBO GO či Netflix si pustíme už i na dovolené v zahraničí. Ale až o prázdninách 2018.

Charanzová (ANO): Předplacený on-line obsah si pustíme už i na dovolené v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dita Charanzová

Evropský parlament přijal nařízení k přeshraniční přenositelnosti on-line služeb. Díky tomu budou mít občané Unie přístup k předplacenému obsahu online kdekoli v EU. "V praxi to bude znamenat, že si čeští předplatitelé služeb jako například Netflix nebo HBO GO budou moci své oblíbené pořady pustit, i když budou právě v jiné zemi EU. Už by neměli propásnout epizodu seriálu, jen pro to, že jsou na dovolené. Prakticky se to ale bude týkat až letní dovolené o prázdninách 2018, po schválení nařízení Parlamentem totiž poběží devítiměsíční lhůta pro uvedení nařízení v platnost, to by tak mělo začít platit na jaře příštího roku. Řada lidí odblokování obsahu v zahraničí využije i při svém zaměstnání či při studiu, i já osobně se na to těším.

Je to opatření zcela logické, nevidím důvod, proč bychom neměli respektovat pravidla jednoho společného evropského prostoru také v online prostředí. Zrušili jsme hraniční přechody mezi jednotlivými státy, jsem ráda, že po dnešku můžeme toto říct i o digitálních hranicích při dostupnosti předplaceného obsahu, je to další krok k vytváření jednotného digitálního trhu EU,“ komentuje výsledek dnešního hlasování Dita Charanzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…