Choděra (ODS): Povolit nošení muslimských šátků je nebezpečný precedens

30.08.2014 16:36

Podle zprávy z médií veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová dospěla k závěru, že Střední zdravotnická škola v Praze 10, tedy v mém volebním obvodě, diskriminuje muslimské studentky, neboť jim nedovoluje ve škole nosit tzv. hidžáb.

Choděra (ODS): Povolit nošení muslimských šátků je nebezpečný precedens
Foto: ODS
Popisek: JUDr. PhDr. Oldřich Choděra, kandidát do Senátu ČR v Praze 10 za ODS

Názor shodný s Annou Šabatovou sdílí i budoucí školský ombudsman Eduard Zeman. S tímto názorem zásadně nesouhlasím. Na rozdíl od Francie nebo od Belgie, které nošení islámských oděvů zakázaly, je naše republika natolik tolerantní, že na veřejnosti dovoluje islámské oděvy nosit.

Demokracie a tolerance předpokládá, že já budu respektovat práva ostatních, ale i oni budou respektovat právo moje. Přijdu-li do cizí země, respektuji tamní pravidla chování a předpokládám, že i cizinci, kteří přijdou do České republiky, budou respektovat zvyky naše.

Chce-li někdo navštěvovat naše školy, musí respektovat pravidla, která pro školy platí. Pokud to někomu činí nepřekonatelné obtíže nebo z nějakých důvodů nechce nebo nemůže, potom nechť se do školy nehlásí.

Požadavek, aby studenti neměli během výuky pokrývky na hlavách, není diskriminací, ale pouze a jenom pravidlem v českých školách. Nikdo nikoho nenutí, aby do našich škol chodil. Muslimské studentky nemohou však požadovat, abychom se podřídili jejich přáním.

Přistoupíme-li na požadavky muslimských studentek, hrozí nebezpečí, že za několik let budou požadovat, aby muslimské šátky nosily i ostatní studentky, aby neurážely jejich náboženské smýšlení.

JUDr. PhDr. Oldřich Choděra, kandidát do Senátu ČR v Praze 10 za ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…