Chovanec: I když studium jsem absolvoval v souladu s předpisy, titul Bc. nebudu užívat

10.01.2014 19:48

Prohlášení místopředsedy ČSSD Milana Chovance k aktuálním spekulacím.

Chovanec: I když studium jsem absolvoval v souladu s předpisy, titul Bc. nebudu užívat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

V souvislosti s možným jmenováním členem Vlády ČR bych rád znovu zareagoval na spekulace, jež se objevují v souvislosti s mým rozhodnutím neužívat při výkonu veřejných funkcí titul bakalář/Bc. získaný na PF ZČU:

1. Předesílám, že jde o záležitost několik let starou, která bylo opakovaně publikována a je dostatečně veřejně známa. Od té doby jsem opakovaně a vždy úspěšně prošel testem voličské důvěry.

2. Podobně jako několik stovek dalších absolventů jsem se ke studiu dostal prostřednictvím kursu celoživotního vzdělávání v letech 2007 - 2008. Vedení školy následně rozhodlo, že všichni úspěšní absolventi mohou pokračovat v řádném studiu s tím, že budou zařazeni do 3. ročníku bakalářského studia Veřejná správa na Právnické fakultě ZČU. O rok později jsem toto studium ukončil obhajobou bakalářské práce.

3. Okolnosti mého studia byly opakovaně na moji žádost prověřeny. Naposledy současné vedení ZČU konstatovalo, že jsem studium absolvoval a zakončil v souladu s předpisy. Vyjádření ZČU i další dokumenty mám k dispozici.

4. Přesto jsem se rozhodl na obecné pochybnosti o tom, zdali kurs celoživotního vzdělávání je relevantní náhradou za dva roky studia, reagovat tak, že bakalářský titul nebudu užívat po dobu výkonu veřejných funkcí. To samozřejmě platí i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…