Daněk (SPO): Skromný Sobotka dále potápí ČSSD

08.11.2016 9:07

Proč skromný Sobotka?, protože tak nějak zapomněl na vlastní (ne)přínos straně v současnosti a pokud si to neuvědomuje, tak je s ČSSD amen..., pan premiér zametá schody zdola nahoru.

Daněk (SPO): Skromný Sobotka dále potápí ČSSD
Foto: jiridanek.cz
Popisek: Jiří Daněk

Proč se vlastně zametají schody shora dolů...

Dnešní zamyšlení směřuje k panu premiérovi, proč vlastně k někomu, kdo je tak skromný, že při hledání problému zapomíná na vlastní míru přičinění, není trapně! Před časem jsem někde četl, jak popisuje, že právě on je tím novým větrem v ČSSD, přitom ho vůbec nezajímají varovné signály z hradu, poněvadž ty by měl jako premiér brát vážně.

Prezident Zeman s ním téměř nemluví a jeho straniční kolegové mu nápadně stojí za zády (prdelí), tedy obvzláště po vyhlášení čistky! Nicméně zatím co se barometr popularity u prezidenta nápadně zvyšuje, ČSSD se řítí někam do neznáma (nikdy na tom nebyla hůř).

V situaci hlubokého propadu popularity bude pro premiéra špatně vlastně každý, včetně koaličního partnera ANO, ale na to už jsme si zvykli a také jsme slyšeli, že ministr financí je připraven být i premiérem. Místo aby se Sobotka zachoval jako premiér a odvolal hříšníky, tak se stává komplicem.

V rámci udržení koryt a moci se stává vláda v podstatě neodvolatelná a po průserech viz; Čapí hnízdo, aféra Herman, pro mne i schválení podpory pro výrobu a zpracování řepky olejky (nejkřišťálovější průšvih našich moderních dějin) a spoustu jiných větších či menších přehmatů, jenž by společně s opozičními poslanci a přeběhlíky v minulosti dávno vyřešili trvání vlády. Úvaha samozřejmě není řešením, ale jistě zde najde hodně stejně uvažujících čtenářů.

Co vy na to?

Jiří Daněk

  • BPP
  • Stát se má řídit jako stát!
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…