Dolejš (ČSSD): Návštěva Zemana v Čapím hnízdě je především marketing

30.04.2016 10:43

Prezident přijel v kauze „Čapí hnízdo" pokrýt „vlastním tělem“ majitele Agrofertu a politického hnutí ANO a stvrdit tak jejich vzájemné politické spojenectví.

Dolejš (ČSSD): Návštěva Zemana v Čapím hnízdě je především marketing
Foto: Archiv poslance
Popisek: Richard Dolejš

Návštěva prezidenta Zemana v oligarchově luxusním resortu "Čapí hnízdo" je demonstrativní marketingovou akcí.

Prezident přijel v kauze „Čapí hnízdo" pokrýt „vlastním tělem“ majitele Agrofertu a politického hnutí ANO a stvrdit tak jejich vzájemné politické spojenectví. Zeman se ocitá na velice tenkém ledě, protože nevyčkal na výsledky vyšetřování policie a Evropského úřadu pro boj proti podvodům.

Miloš Zeman svoji návštěvou, jakkoliv maskovanou zájmem o děti z Klokánků, vyjadřuje morální souhlas s tím, že miliardář Andrej Babiš různými spekulacemi získal do portfolia skupiny Agrofert luxusní resort, který byl dotován padesáti miliony z prostředku EU. Nejedná se o pouhou farmu, jak se veřejnosti snaží Babiš se Zemanem namluvit. Jde hlavně o nemovitost s hotelem a restaurací nejvyššího standardu, s vinárnou, welness, golfem, tenisem, bowlingem a dalšími vymoženostmi. Kauza „Čapí hnízdo“ vyvrací tezi, že kdo je miliardářem, nemá potřebu podezřelým a nemorálním způsobem vysávat veřejné prostředky.

Nicméně jsem přesvědčen, že tato návštěva Miloši Zemanovi výrazně neublíží. Deklarace úzkého politického spojenectví prezidenta s oligarchou pomůže ze střednědobého a dlouhodobého hlediska spíše Zemanovi a uškodí Andrejovi Babišovi. Ten díky tomuto bratrství začne postupné ztrácet strategické spojence z tzv. protikorupčních iniciativ a „nevládek“, kteří mu pomohli získat politickou moc. Aktivisté Janeček, Marvanová či Jančura rozhodně nepodporovali Babiše proto, aby se spojil se Zemanem.

Troufám si tvrdit, že jsme svědky začátku konce politické kariéry Andreje Babiše, i když dnes si Babiš může připadat jako vítěz. Není tomu tak. Oba pánové jsou političtí predátoři. Zeman je však chytřejší, zkušenější, obratnější a chladnokrevnější. Babiše jen využije v prezidentské volbě a ve střetu s ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…