Dolínek (ČSSD): Je naší povinností předávat dál poselství o hrůzách

09.06.2017 6:29

V letošním roce si připomeneme tragická výročí – 75 let od vyhlazení Lidic a Ležáků i zničení Javoříčka v posledních válečných dnech a povraždění většiny jeho obyvatel. Součástí vzpomínky je i tradiční štafetový běh z Javoříčka do Lidic. Jedna ze zastávek 29. ročníku běhu bude v Praze na Staroměstské radnici, kde zástupci magistrátu předají účastníkům běhu památeční stuhy.

Dolínek (ČSSD): Je naší povinností předávat dál poselství o hrůzách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Je mi velkou ctí, že jsem mohl této akci udělit záštitu za hlavní město Prahu a symbolicky se tak připojit ke vzpomínce na tragické události, které se odehrály během 2. světové války. V úctě k obětem, ale i jako memento pro příští generace, je naší povinností nezapomenout  a  předávat dál poselství o hrůzách minulosti, aby se již nikdy neopakovaly,“řekl náměstek primátorky pro oblast dopravy, sportu a volného času Petr Dolínek.

Tradiční štafetový běh vyběhne od památníku v Javoříčku v pátek 9. 6. ve 12.30 hodin. Slavnostní předání stuh v Praze se odehraje v sobotu 10. 6. v 7.15. V Lidicích bude následně štafetová kytice položena při slavnostním pietním aktu vybranými běžci po 10. hodině.

Sportovní partnerkou štafety je světová rekordmanka v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová, která rozbíhá štafetu z Ležáků. Nejstarším účastníkem je devadesátiletý veterán Jiří Soukup z Hradce Králové, nejmladším devítiletý Filip Pavliš z atletické přípravky ve Slatiňanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.