Dolínek (ČSSD): Praha postupně otevírá nové fitparky v městských částech

25.09.2018 17:53

Celkem už 48 z plánovaných 55 fitparků se povedlo vybudovat za téměř rok od chvíle, kdy návrh na jejich financování schválilo pražské zastupitelstvo.

Dolínek (ČSSD): Praha postupně otevírá nové fitparky v městských částech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Nejnovější otevřený park se nachází na Velké Ohradě v Praze 13. Celkem do fitparků, kde si mohou lidé zdarma zacvičit, Praha společně s Českým olympijským výborem zainvestovala 33 milionů korun.

Jednotná sportoviště, o které projevila zájem drtivá většina městských částí, využívají tisíce lidí jako místo ke sportu i setkávání se. „Projekt fitparků je unikátní v tom, že se díky němu otevře víc než padesát veřejně přístupných sportovišť po celé Praze. Vycházíme tím vstříc poptávce Pražanů, kteří mají o sport a pohyb obrovský zájem od malých dětí až po seniory. My se jim k tomu snažíme vytvářet co nejlepší podmínky,“ řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Vzniklá sportoviště slouží široké veřejnosti a může se sem vydat každý od osmi let. Všechny fitparky mají navíc téměř stejnou podobu, kdy na ploše přibližně 200 metrů čtverečních jsou rozmístěna stanoviště s běžeckou dráhou, stanicí na zahřátí těla a stanicí na procvičení a posílení nohou, rukou či zad.

Vybudování všech 55 fitparků vyjde hlavní město na 33 milionů korun. Spolu s magistrátem se na financování částkou 6,3 milionu korun podílí i Český olympijský výbor. „Je skvělé, že přibývají místa, kde mohou lidé sportovat,“ doplnil Martin Doktor, sportovní ředitel ČOV. „Navíc se zde dá trénovat i na některé disciplíny projektu Sazka Olympijský víceboj, takže děti se na ně mohou připravovat i mimo školu. Ale nejde jen o děti, dospělí si mohou jít zaběhat a přitom si venku dobře zacvičit,“ dodal na závěr Doktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.