Dostál (Stačilo!): Co z toho má Dozimetr-partaj nebo Mladá&pohledná?

22.01.2024 18:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k současnému stavu politiky.

Dostál (Stačilo!): Co z toho má Dozimetr-partaj nebo Mladá&pohledná?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborník na zdravotnické právo, Ondřej Dostál

Voliči opouští vládní strany a hledají alternativu. Potud souhlas s panem Dolejším ze Seznamu. Ale Rakušan, Nerudová či Kalousek, které nám nabízí? Lidé u nových (US, VV, TOP09, ANO, PirSTAN..) zkoušeli hledat:

  1. kompetenci
  2. nezkorumpovanost

Co z toho má Dozimetr-partaj nebo Mladá&pohledná? Chce si snad >5% voličů koupit PhD?

Poměřme autorem v článku zmiňované vzestupy (a pády) nových subjektů těmito kritérii.

Pro pamětníky: ÚS, VV, Zelení (verze ´06) a TOP09 (verze ´09, pun intended) měly být lék na oposmluvní bažinu ODSČSSSD. Byly z toho dvě zkorumpované vlády Dalíka, Šnajdra a Nagyové plus jejich premiérských avatarů, t.č. v propadlišti dějin. A tamtéž, zčásti po zásluze, skončily i straničky, které jim nakonec jen dělaly nosiče vody. Pro hospodářství ČR to byla tragédie.

Recentní historie: Okamura (verze Úsvit) a Okamura (verze SPD) jsou už tři volební období mimo hru, což činí z jejich 10%hlasů mrtvou váhu. Od ANO lidi čekali hlavně odborné vládnutí a dostali covid, byť 35%hlasů říká, že na to umožnil 5K-diletantismus úspěšně zapomenout..

Současnost: PirSTAN měl dát voličům lék na bažinu ANOČSSD, "energii a zkušenost". Ale místo toho STAN doručil Dozimetr,  Pirátstvo se z "Pusťte nás na ně" se stalo "Pusťte-nás-mezi-ně" a místo odborníků dodalo trafikanty a wokísy. Spolu s TOP09 (verze MPA) už místo kompetence produkují jen hospodářské průšvihy (Síkela) a virtue-signalling (všichni), což bohužel má asi 15% bublinu příznivců. O ni svedou bahenní zápas ještě se SOCDEM (rebranded) či Zelenými (aktuální verze),  k čemuž si dám s chutí popcorn. Ale pro ex-vládního voliče, hledajícího odbornost a nezkorumpovanost, z toho nebude nic.

Lidé, kteří si užili dva roky blbnutí s covidem za stamiliardové  náklady, teď sháněli rok penicilin pro své děcko, brzy jim géniové zruší pohotovost nebo nebo umožní koupit si za sponzorský dar bezplatnou operaci dřív než do tří let, a jako bonus si na Seznamu
přečtou, že VZP nasypala stamiliony privátní klinice Fialova poradce.. inu, ti budou muset hledat zastání jinde. Tipuji, že u Rakušana, Nerudové ani Kalouska to zrovna nebude.

A myslím, že jich nebude málo. I střední třída a podnikatelé. V Německu se ukazuje, že někteří z nich mají i na velký traktor...

Zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Bruselská tzv. podpora jádra = absurdní kocourkov

15:14 Gawlas (ČSSD): Bruselská tzv. podpora jádra = absurdní kocourkov

Dostavba dalších bloků v Dukovanech a Temelíně podle bruselského diktátu je ekonomický nesmysl.