Dostálová (ANO): Ministr Válek jak hejtman Kulhánek - slibů mnoho, skutků málo

26.09.2023 6:23 | Tisková zpráva

Česká vláda a politici z vládních stran rádi slibují. Jsou ochotní slíbit cokoliv. Třeba zlepšení života v postižených regionech. Jedním z politiků, kterým nechybí odvaha slíbit cokoliv, je i ministr Válek. Bohužel však jeho sliby jsou jen prázdnými slovy.

Dostálová (ANO): Ministr Válek jak hejtman Kulhánek - slibů mnoho, skutků málo
Foto: Facebook
Popisek: Gabriela Dostálová

Ministr Válek opakovaně slibuje zlepšení situace v oblasti zdravotnictví. A to jak z pohledu personálního, tak i ekonomického. Legendární se pak staly jeho sliby o zajištění některých základních léků, které již více než rok chybí v celé ČR. V Karlovarském kraji máme takovou light variantu ministra Válka - a tou je hejtman Kulhánek, který je zodpovědný za krajské zdravotnictví.

Zatímco ministr Válek se proslavil svojí neschopností a tím, že místo pracovních jednání hraje počítačové hry, tak hejtman Kulhánek pořádá tiskové konference, kde oznamuje další a další své úspěchy, které se však nikdy nestaly. Spíše než úspěchy jdeme od jednoho průšvihu k druhému. V Chebu je stále zavřená nemocniční lékárna a v nemocnici ani po roce nefunguje parkovací systém.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11914 lidí

Hejtman Kulhánek slíbil na poslední tiskové konferenci dostavbu generelu a onkologického centra. Bohužel se hejtman ani po několika letech ve funkci neobtěžoval zjistit, že studie generelu (čili plán dostavby) Karlovarské krajské nemocnice je již hotová.

To, co však měl hejtman s touto studií udělat, neudělal. V současné době tak ještě stále není hotová ani projektová dokumentace, která měla už být připravená. Každý, kdo někdy stavěl dům ví, že dokud nemá projektovou dokumentaci, tak stavět nemůže. A v případě nemocnice je celý proces stavby a schvalování násobně složitější problém. Chtěla bych vyzvat jak ministra Vlastimila Válka, tak i hejtmana Kulhánka, aby začali konat.

Ten první by měl začít řešit problém s léky a přesčasy lékařů. Ten druhý by místo organizování tiskových konferencí měl aktualizovat generel a hlavně předložit jeho časový harmonogram spolu s plánem financování.

Takto to vypadá, že hejtman Petr Kulhánek i ministr Vlastimil Válek se specializují jen na vytváření dojmu, že se něco děje, než na skutečné kroky a opatření, která by měla pozitivní vliv na životy občanů našeho kraje. Velkolepé tiskovky totiž samy o sobě nestačí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Korespondenční hlasování umožňuje zákulisní ovlivňování voličů

13:09 Okamura (SPD): Korespondenční hlasování umožňuje zákulisní ovlivňování voličů

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě