Dudek (ČSSD): Pravda vítězí… Opravdu?

01.06.2014 9:50

Před pár dny došlo v jednom městě v Evropě k hanebnému činu, ke kterému se vyjádřil prezident republiky pan Miloš Zeman. Podotýkám, že byl kýmsi, v rámci politické korektnosti našich médií, tedy s jejich přispěním, s publicitou, peskován. Musím přiznat, že ve vyjádření použil pan prezident přirovnání, že politická korektnost se dá za jistých okolností srovnat se zbabělostí.

Dudek (ČSSD): Pravda vítězí… Opravdu?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Plně mu rozumím a dovolím si tuto myšlenku ještě rozšířit o slova jako že to není statečné, je to alibistické, opatrnické a především o přetvářce. A taky subjektivně říkám, že mi pan prezident mluvil ze srdce…, tady když pojem politická korektnost definoval.

 Proč o tom píšu? Nejen v souvislosti s tématem, který pan prezident komentoval, jsme ve svých vyjádřeních i v sociální demokracii, a to i navenek, velmi často jen politicky korektní. Snad ve snaze abychom nepopudili, nebo, a to je ještě horší, nebyli stateční? Politická korektnost jako kdyby byla více než pravda, politická korektnost jako kdyby, a ona také často je, svazuje nám následně ruce je-li zapotřebí nějakých řešení. A nemluvím o řešeních černobílých. Společenských problémů máme k řešení tolik, že pomalu nevíme kam dříve skočit, ale řadu z nich však díky politické korektnosti tlačíme před sebou jako sněhovou kouli… a vlastně nic pak neřešíme…

 Co by tomu řekli naši předci? My co chceme být za každou cenu, a často to tak bývá, politicky korektní, bychom si měli pořádně prohlédnout standartu vlající na Pražském hradě. Stojí na ní „Pravda vítězí“.  Co je tedy více, politická korektnost nebo řečená pravda? Pravda, byť někdy syrová, nepříjemná, ale pravda, která vychází z poznání. Takováto pravda dělá naši ideu přitažlivou, hlubokou a lidskou, ne pravdu umělou – pravdu tzv. politicky korektní. To se totiž z pravdy stává pouhá lež.

 V českých dějinách „Pravda vítězí“ již 6. století od časů Mistra Jana, bohužel často jen sporadicky…

Mgr. Jan Dudek
Člen OVV v Prachaticích, je zaměstnancem ÚP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL