Dušek (SPO): Letošní rok byl z pohledu silničářů rekordní

19.11.2015 18:49

Rok 2015 patřil z pohledu investic do silniční infrastruktury k rekordním, alespoň v podmínkách Pardubického kraje. Především díky podpoře z evropských zdrojů a také Státního fondu dopravní infrastruktury jsme do silnic II. a III. třídy investovali téměř 940 milionů korun.

Dušek (SPO): Letošní rok byl z pohledu silničářů rekordní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborář Jaromír Dušek

Unie se na tom podílela částkou 580 milionů, SFDI dalšími přibližně 283 miliony a z našeho rozpočtu jsme uvolnili dalších 40 milionů korun. Zrealizovali jsme několik desítek projektů, a to nejen rekonstrukcí samotných vozovek, ale také třeba mostů a dalších silničních staveb. V příštím roce chceme v tomto trendu pokračovat. Připravujeme se na plánovací období 2016 - 2020, kdy bychom rádi zrealizovali projekty za téměř dvě a půl miliardy korun. V Integrovaném regionálním operačním programu je na komunikace II. a III. třídy vyčleněno pětadvacet miliard, deset je už alokováno do první výzvy. Ta už byla vyhlášena letos a potrvá do března 2017. Prioritou pro nás bylo vytvoření tzv. prioritní sítě komunikací, na kterou můžeme finanční prostředky z tohoto programu využít. Důležité jsou pro nás například přivaděče k rychlostní silnici R35, ale také různé obchvaty měst a obcí. Samozřejmě mě těší, že do modernizace silnic se ve větším měřítku pustil také stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic ČR. Nese to s sebou sice určité dopravní komplikace, ale silniční síť v naší zemi byla dlouhodobě ve špatném stavu a je dobře, že se konečně staví. Stejně tak mám radost i z projektů na železnici, kam v letošním roce putují rekordní peníze. Doufám, že tento trend udržíme i pro následující roky. Česká železnice má proti těm zahraničním stále co dohánět.

Jaromír Dušek, náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…