ODS: Europoslanci Vondra a Vrecionová s Ondřejem Krutílkem v Pardubickém kraji

22.04.2024 15:14 | Tisková zpráva

Alexandr Vondra, Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek se vydali minulý týden do Pardubického kraje. Hlavním tématem Alexandra Vondry byl průmysl, Veronika Vrecionová diskutovala s místními farmáři, Ondřej Krutílek se v kraji zaměřil zejména na inovace a nové technologie.

ODS: Europoslanci Vondra a Vrecionová s Ondřejem Krutílkem v Pardubickém kraji
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Při výjezdu na Pardubicko jsme navštívili mimo jiné cementárnu Cemex v Prachovicích a setkali se s ředitelem její dceřiné společnosti EcoWaste Energy, která pro cementárnu vyrábí tuhé alternativní palivo. Diskutovali jsme také plány cementárny na ukládání uhlíku. Právě inovativní způsoby hledání alternativního paliva a ukládání uhlíku jsou cestou, jak při rostoucích nákladech na emisní povolenky může vysoce energeticky náročný průmysl v Evropě v budoucnu přežít. V opačném případě mu hrozí bankrot a úprk do Asie,“ řekl Alexandr Vondra.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 22357 lidí

„V Pardubickém kraji jsem měla možnost se sejít s mnoha malými a středními zemědělci, ale i rybníkáři, konkrétně se zástupci z Rybničního hospodářství s.r.o. Původně rodinná firma se rybníkářství věnuje už sedm generací a navazuje na 900 let starou tradici, kterou rybníkářství na Pardubicku má. Bylo zajímavé vidět, s jakými výzvami se zde potýkají, v čem se oproti tradičnějšímu zemědělství liší a v čem se naopak setkávají,“ řekla Veronika Vrecionová.

„Během návštěvy na Pardubicku mě asi nejvíc překvapila návštěva místního podnikatelského inkubátoru a P–PINK z.ú. Byla radost vidět, jak efektivně se zde propojuje veřejný sektor s tím soukromým. Kromě coworkingového centra zde mají spoustu různorodých aktivit, včetně například pomoci maminkám-podnikatelkám po návratu z mateřské. Podnikatelský duch je něco, co nám v České republice na mnoha místech chybí a myslím si, že by se zde mohly inspirovat i další kraje,“ uzavřel Ondřej Krutílek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…