Europoslanec Zdechovský: Cílem federace není rušení a potlačení národních identit

14.11.2016 14:05

Dne 10. listopadu 2016 se konal již VII. Kongres Unie evropských federalistů v České republice, kde byly za přítomnosti zástupců různých evropských organizací a významných hostů z prostředí diplomacie a ekonomických multilaterálních institucí probrány další cíle této vlivné organizace. Kongresem byl jednoznačně potvrzen mandát současného předsedy a europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) až do listopadu roku 2019.

Europoslanec Zdechovský: Cílem federace není rušení a potlačení národních identit
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Cílem federace není rušení a potlačení národních identit, ale vědomí sounáležitosti, posilování demokratických principů, respekt a úcta k právu a vzájemná spolupráce,“ vysvětluje znovuzvolený předseda UEF Tomáš Zdechovský, který byl tento týden v Evropském parlamentu zvolen i za předsedu skupiny sdružující všechny europoslance do 40 let.

„Mezi naše další priority bude patřit důraz na nutnost udržení 27členné EU a budeme tlačit i na důsledné promýšlení otázek zahraniční politiky EU i budoucího vývoje Společné bezpečnostní a obranné politiky EU. Hlavním cílem je dokončení Hospodářské a měnové unie, jehož součástí je výzva pro ČR stát se členem eurozóny nejpozději v roce 2022,“ vyjmenovává Zdechovský.

Kongres dále potvrdil mandát místopředsedy Libora Roučka, bývalého místopředsedy Evropského parlamentu a poradce frakce S&D a místopředsedkyně diplomatky Jany Šimkové. Třetím místopředsedou byl zvolen Karel Schwarz, předseda Evropské aliance proti chudobě v ČR.

Evropská unie umí našim občanům pomáhat

„Do budoucna se chceme více zaměřit na seznamování veřejnosti se skutečnými ději na evropské politické scéně, k čemuž budeme pořádat různá setkání a semináře v konferenčních prostorách ústředních orgánů státní správy, na krajských a městských úřadech i universitách,“ objasňuje výstupy Kongresu generální sekretář UEF Ivo Kaplán.

Češi vnímají Evropskou unii spíše jako zbytečný byrokratický aparát. „Chci lidem i nadále ukazovat, že Evropská unie umí našim občanům pomoci a také to dělá,“ říká Zdechovský a jako příklad uvádí zavedení evropského systému včasného varování při pátrání po pohřešovaných dětech či svou práci na přijetí nadstavbové evropské dálniční známky zjednodušující a hlavně zlevňující cestování na zahraniční dovolenou či boj s automobilovými podvody pomocí jednotného systému car-passů.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…