Ferjenčík (Piráti): Jeden z největších problémů Prahy je odtržení úřadu od každodenní reality

15.04.2015 20:45

Výbor pro bezpečnost dnes projedná opevňování pražské radnice

Ferjenčík (Piráti): Jeden z největších problémů Prahy je odtržení úřadu od každodenní reality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

Výbor pro bezpečnost dnes projedná návrh zavedení turniketů v budově nové radnice. Piráti s plošným opevňováním úřadu nesouhlasí a žádají, aby měla veřejnost k jejich kanceláři volný přístup tak jak je tomu nyní.

Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů k zavádění turniketů v budově radnice říká: "Podle mého názoru se s myšlenkou otevřeného úřadu neslučuje, aby byl vstup občanů k nám zastupitelům zbytečně komplikován bezpečnostními opatřeními. Naopak oceňujeme, že občané se zde mohou stavit rychle, když jdou okolo. Pokud je možné ponechat přístupnou banku PPF, kantýnu a podatelnu, přimlouvám se za to, aby obdobným způsobem byly přístupné i kluby zastupitelů v přízemí. Pokud by to nebylo možné, poprosil bych o přesunutí místnosti klubu Pirátů do pravé části přízemí, která má být přístupná bez omezení."

"Uvádí-li se nutnost předcházet úniku citlivých informací, pak si dovoluji vyjádřit názor, že citlivé informace unikají všemi možnými kanály, jen ne prostřednictvím cizích lidí, kteří by nekontrolovaně vnikali do našich kanceláří a vynášeli odtamtud dokumenty," doplňuje Michálek.

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel Pirátů dodává: "Jeden z největších problémů Prahy je právě odtržení úřadu a politické reprezentace od každodenní reality města. Obávám se, že zavádění turniketů je další z kroků, které toto odtržení prohlubuje."

Projekt má stát 20 milionů korun. 

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…