Fiala (ODS): Diskuse v rámci projektu Příběhy bezpráví

14.11.2014 13:11

V rámci vzdělávacího projektu Příběhy bezpráví nadace Člověk v tísni jsem byl osloven, abych se stal jedním z pamětníků, aktérů událostí, kteří budou diskutovat se středoškolskými studenty o Listopadu 1989 a komunistickém režimu.

Fiala (ODS): Diskuse v rámci projektu Příběhy bezpráví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

V rámci tohoto projektu jsem se zúčastnil diskuse se studenty Střední průmyslové školy Třebíč, která navazovala na projekci filmu věnovaného 25. výročí událostí 17. listopadu 1989 (mladá studentka Ivana v něm píše svůj deník a přibližuje tak svůj život v komunistické Praze od začátku roku 1989 až do sametové revoluce).

Často slýcháme, že se současná mladá generace o politiku nezajímá, o nic se nestará a je jí to jedno. Protože pravidelně učím na univerzitě, tak vím, že to není pravda. Někdo by mohl namítnout, že mám zkušenost jen se studenty, kteří se zajímají o politiku a společnost a proto studují sociální vědy. Ale dnešní setkání znovu potvrdilo, že mladí lidé se o věci kolem sebe zajímají. Studenti, středoškoláci, kteří se věnují převážně technickým oborům, kladli řadu otázek týkajících se nejen doby komunismu, ale i současné politické situace a problémů dnešní společnosti. Nebáli se formulovat svoje názory, zaujímali postoje, zajímali se o společenské problémy. A v tom je pro nás všechny naděje. Já ji tedy mám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.