Fiala (ODS): Nechceme, aby náš program vznikal za zavřenými dveřmi stranického sekretariátu

24.03.2017 10:19

Petr Fiala tvořil volební program ODS s občany Jihočeského kraje

Fiala (ODS): Nechceme, aby náš program vznikal za zavřenými dveřmi stranického sekretariátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Jihočeský kraj byl v pořadí již devátým regionem, který navštívil předseda ODS Petr Fiala v rámci své jarní tour s názvem „Tvoříme program“. Cílem jeho cesty byla tak jako v jiných krajích především diskuse s odbornou i širokou veřejností o budoucnosti České republiky a o prioritách, které bude ODS prosazovat po letošních volbách do Poslanecké sněmovny.

„ODS má jasnou představu o tom, jaký program chce občanům nabídnout. Chceme se soustředit na čtyři oblasti, které jsou důležité pro budoucnost České republiky. Těmi jsou ekonomika a podnikání, omezení byrokracie, podpora vzdělání a zajištění bezpečnosti naší země. Přesto nechceme, aby náš program vznikal někde za zavřenými dveřmi stranického sekretariátu. Chceme o něm vést s občany diskusi, chceme se zeptat, co je opravdu trápí, chceme dát prostor jejich vlastním návrhům. Proto jsem přijel i do Českých Budějovic,“ řekl v úvodu veřejné debaty, která se uskutečnila ve středu v podvečer v budějovickém River Music Clubu, předseda ODS Petr Fiala. Zároveň zdůraznil, že cílem ODS pro letošní volby je zejména zastavit levicově-populistickou vládu, přijít se silným programem, který zjednoduší lidem život a zvýší jeho kvalitu. 

Diskuse s občany navázala na odpolední jednání u kulatého stolu se zástupci a členy jihočeské Hospodářské a Agrární komory. Zde byla probírána zejména témata týkající se nadbytečných regulací, administrativní zátěže, regionálního rozvoje, podpory českých zemědělců a kvality potravin. Na obou setkáních předsedu ODS doprovázel poslanec a lídr ODS pro sněmovní volby v Jihočeském kraji Jan Zahradník. Ten po jednání uvedl: „Naší klíčovou programovou prioritou v Jihočeském kraji je jednoznačně dopravní obslužnost – napojení na českou, ale zejména evropskou dálniční síť, které bude znamenat rozvoj našeho regionu a bude důležitým krokem i pro naše podnikatele. Jako ODS se proto chceme zaměřit na zrychlení výstavby dálnic a odbourání zbytečných bariér v tomto procesu. Dopravní provázanost s Evropou představuje i ekonomický růst, proto musíme v tomto jít dopředu.“

Předsedu ODS čeká v nadcházejících týdnech ještě návštěva čtyř regionů. Další dvě diskuse se uskuteční v příštím týdnu v Olomouckém a Ústeckém kraji. Ti, kteří se nemohou zúčastnit některého z veřejných setkání, mohou své náměty k volebnímu programu zaslat elektronicky prostřednictvím webu na adrese www.ods.cz/program. Kampaň s názvem „Tvoříme program“ pak vyvrcholí v dubnu závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.