Filip (KSČM): Fašismus sílí s tichým souhlasem západního kapitálu

24.05.2015 15:28

Vyjádření po mezinárodní konferenci KSČM v Praze, která se zabývala významem opozice vůči imperialismu, aktuálností budování antifašistické fronty a podobně:

Filip (KSČM): Fašismus sílí s tichým souhlasem západního kapitálu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

"Snahy o revizi 2. světové války se objevují i v Evropě. Na území bývalých republik Sovětského svazu, tedy v zemi, těžce zkoušené nacistickou okupací, dnes sílí fašistické a nacionalistické síly. To vše s podporou a tichým souhlasem západního kapitálu pod vedením USA a EU. Dochází k nové destabilizaci všech lidských hodnot a jistot,“ upozornil Vojtěch Filip s tím, že v dalších částech světa lhostejnost nebo dokonce intervence reprezentantů imperialismu vedly ke krvavým konfliktům, na něž doplácí zejména civilní obyvatelstvo. 

Shodli se také v tom, že dnešní složitá doba vyžaduje společná řešení i v boji proti chudobě a nezaměstnanosti, nevzdělanosti a fanatismu coby podhoubí ozbrojených konfliktů. A ty, navzdory vnucovaným představám, problémy neřeší, ale naopak přinášejí další. 

„Nemůžeme se tvářit, že se nás války, rozpoutané nebo podporované USA a jeho spojenců v severní Africe či na Blízkém východě netýkají. V podobě desetitisíců běženců mají přímý dopad na celou Evropu,“ upozornil Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

20:18 Ministr Rakušan: Reforma důchodového systému - přístup odpovědných a populistických politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě.