Fleischer (SPR-RSČ): Nedělní volby ve Švédsku možná ovlivní imigrace v Evropě

05.09.2018 12:07

Koncem týdne zažije Švédsko nejdramatičtější volební boj ve své histroii. 7 proimigračních parlamentních politickcýh stran stojí proti jedné, jejíž preference rostou, ale mnozí mají obavy z manipulace voleb. Za vším stojí údajně miliardář Soros.

Fleischer (SPR-RSČ): Nedělní volby ve Švédsku možná ovlivní imigrace v Evropě
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

V neděli 9. září jsou ve Švédsku komunální, krajské a parlamentní volby, kde občané Švédska rozhodnou, kam bude směřovat Švédsko příští čtyři roky. A možná nejen Švédsko.

Pro pravicovou liberální Alianci se sociálním demokratem a současným premiérem Stefanem  Löfvénem jde o vyrovnaný boj a šance.

Ovšem naproti tomu stojí strana Demokratů Švédska - Sverigedemokraterna a předseda  Jimmie Akesson, kteří jsou adepty na vládnoucí politickou stranu v zemi.

Švédsko má svá interní témata, která nezasahují do politiky Evropy, například otázku budoucnosti jaderných elektráren a reaktorů Ringhals 1 och Ringhals 2, kde stát chce svěřit vlastnický podíl společnost Vattenfall, jestliže nepřehodnotí své rozhodnutí reaktory odstavit a svěřit elektrárnu jinému vlastníkovi, který by elekrtárnu, produkující 8% švédské spotřeby, dál provozoval.

Ovšem generálním problémem Švédska je zvýšená kriminalita, srovnatelná v jistých momentech s válečným stavem a to vše je způsobeno nejsilnější vlnou imigrace, avšak poněkud jednostranné, ze států, které ovládá islám. A to vyvolávající napětí ve společnosti, zejména místními fašisty a ultralevicovými anarchisty. Ale především ve stále silnější míře zde hrají roli i normální občané, kterým jde o budoucnost původního Švédska a jeho identitu a bezpečnost. V klidu však situace švédské vnitřní bezpečnosti nenechává ani odklon velké části populace Švédska od pravicové Aliance a sociálních demokratů a naopak inklinace k Akessonově SD, jejíž preference rostou a některé agentury odhadují výsledek SD již na 80%. Oficiální výzkumné agentury se však drží zpátky a pokračují v původních procentech, kde se strany Aliance a socialisté drží kolem 20% a SD jen na 25%. To však většina Švédů tiše odmítá. SD totiž zastávají politiku regulace přistěhovalectví a udržení imigrace na té úrovni, která nepostihne švédkou identitu, národnost,  životní úroveň a bezpečnost.

Socialisté lákají na zlepšení pracovního trhu a vyšší zaměstnanost a samozřejmě s podtónem snadnější zaměstnanosti imigrantů, nikoliv však těch z EU.

Umírněnci – Moderaterna - (členové Aliance) naopak podporují pracovní přistěhovalectví, ovšem opět s akcentem africké imigrace.

Nejméně populární členové Aliance, Centerpartiet,  hlásají úplnou otevřenost Švédska v otázce imigrace. Opět jen pro ty imigranty, kteří hledají azyl ve Švédsku. O členech EU není ani zmínka.

Strana životního prostředí Miljöpartiet pokračuje v humanitární politice a rovněž otevřených dveřích Švédska zejména azylovým imigrantům. Liberálové staví na vzdělávání imigrantů – azylantů a jejich příliv a začlenění do švédské společnosti. O Švédech samotných ani zmínka.

Liberálové se před nedávnem přejmenovali z původního názvu Lidová strana.

Křesťanští demokraté opatrně hlásají proimigrační politiku, ovšem orientovanou na imigraci do Švédska za svými rodinnými příslušníky a spojování rodin, zejména muslimských, ve Švédsku. Levicová strana (komunisté) se nijak neliší svým vyvoláváním společného Švédska pro všechny, bez ohledu na minulost, pozadí, národnost, v podstatě všichni mají za prioritu jen a jen imigraci z Afriky a arabských, muslimských zemí.

Všichni až na SD, kteří jsou často kritizováni a napadáni, zejména veřejnoprávní televizí SVT, ale i soukromým kanálem TV4 a dalšími, podporují imigraci ze zemí islámu.

Osm hlavních politických stran má šanci na úspěch. 7 z nich hlásá silně proimigrační politiku avšak nikoliv ze zemí EU, což by se dalo čekat s ohledem na závazky Švédska, jakožto člena EU a volný pohyb osob, tedy občanů států EU, práci a nárok na občanství po 5 letech pobytu.

Málokterý občan EU má však šanci překonat nespočet překážek a získat důležité rodné číslo a být zapsán jako rezident (personnummer och folkbokföring) a po pěti letech získat švédské občanství.

Švédsko je drahé a proto každý imigrant ze států EU musí mít hodně peněz na to, aby mohl žít bez jakékoliv opory švédského státu, protože EU je přece, podle Švédska, tak bohatá a pomoc potřebují především afričané. K bezproblémovému začlenění do švédské společnosti je třeba mít statisíce korun a nejlépe dvě vysoké školy, uznatelné ve Švédsku. A samozřejmě ”čistý Facebook” bez náznaků nacionalismu, či odporu ke třem pohlavím, feminismu a otevřené imigrační politice. Běda tomu, kdo byl někdy označen za rasistu, byť jím skutečně není. Proto Švédové o politice a imigraci a už vůbec o muslimech, či jejich děsivé kriminalitě, nehovoří nahlas a jakákoliv veřejná podpora strany SD se rovná de facto nemožnosti být ve Švédsku zaměstnán.

Server Valkompassen, který pomáhá se orientovat v letošních volbách, uvádí v programech a prioritách vlastně jen jeden bod programu u všech a tím je imigrace ze států mimo EU. Sedm stran proti jedné, které však sílí preference.

Současný premiér, socialista Stefan Löfvén fokusuje na povolební spolupráci a jeho prioritou je, pochopitelně, aby prošel návrh státního rozpočtu 2019, což je podmínkou setrvání vlády a to bylo také před čtyřmi lety příčinou nátlaku na Löfvéna, který nemá dostatečný koaliční potenciál a hrozilo, že Aliance mu neschválí rozpočet, což bylo pro Löfvéna katasrofou – nesetrval by v roli premiéra, po které tolik toužil. A proto sepsali prosincovou dohodu Decemberöverenskommelsen, která umožní Löfvén formálně premiérovat, avšak za podmínek, které určovala Aliance a to přes letošní volby. To bylo v prosinci 2014 a dohoda platí dál, i přes současné nové volby, až do roku 2022. Prioritami bylo schválení rozpočtu, dle schématu Aliance, politika Aliance a respektování menšinové sociálně demokratické vlády za předsednictví Löfvéna a jeho strany Socialdemokraterna.

Švédská televize prezentovala předem výsledky letošních voleb tak, že rudozelení získají 40,3 %, Alliansen 37,9 % a SD jen 19 procent.

Mezi lidmi se však hovoří o výrazné převaze SD, vzhledem k odporu SD k otevřené a jednostranné imigraci, která dostala Švédsko na úroveň válečné zóny.

Mlčí se o bombovém útoku Taimour Abdulwahab al-Abdalyho, který při něm zemřel sám, avšak otřásl Stockholmem. Bombový útok se odehrál v centru Stockholmu několika výbuchy 11. prosince 2010, avšak pachateli se nepodařilo odpálit batoh s kovovými částicemi, které měly zabít asi 200 lidí, procházející obchodními tepnami předvánočního Stockholmu a pikantní na všem je, že akt byl předem avízován dopisem. Iráčan z Bagdádu Taimour Abdulwahab al-Abdaly u teroristického aktu sám zemřel. O několik let později tajila média řádění muslimů, které začalo v květnu 2013 v Stockholmu ve čtvrti Husby a šířilo se zapalováním aut, odpadkových kontejnerů a házením kamení po lidech, oknech domů a napadání policejních vozů a sanitek.

Střelba ze samopalu a popravy jsou dnes běžné v Malmö, kde je nejvyšší počet muslimů a také v druhém největším městě Göteborgu a velká koncentrace muslimů je pochopitelně v hlavním městě Stockholmu.

Kdykoliv se stane vražda rukou muslima, následuje mediální mlčení, mlžení, pak demonstrace “fašistických” hnutí a pak následuje dobře zaplacená gigantická statisícová demonstrace proti fašismu a rasismu, který ve Švédsku funguje, ale naruby.

Zkuste jít na Migrationsverket, jako bílý občan, jestli bez úhony od davů muslimů, obstojíte. Stockholmští taxíkáři nedoporučují se volně pohybovat městem po 22:00 hodině a totéž nedoporučuje policie. SÄPO, což je švédská tajná služba, eviduje řádově stovky navrátilců ze Sýrie a dalších center IS. Eviduje stovky osob, které přicestovaly do Švédska, ale dál jejich stopa mizí a SÄPO marně varuje na zvýšené riziko možných teroristickcýh aktů a chlubí se mnoha teroristickými útoky, které se jim podařilo předem vysledovat a zabránit jim.

Vláda na to ovšem nijak nereaguje. Žádná parlamentní politická strana, s výjimkou Sverigedemokraterna, tomu nevěnuje vůbec pozornost. Nesmí se nikdy označit národnost pachatele teroristického útoku a ani vražd, či napadení nožem, nebo střelnou zbraní. V tomnto ohledu nepomohla ani zbrańová amnestie, kterou policie vyhlásila v únoru 2018. Sice se hovoří o tunách zbraní, které byly zajištěny, ale v ulicích velkoměst se občas střílí dál a většinou jde o muslimské gangy, které ovšem nevraždí jen Švédy, ale i muslimy, kteří odmítají poslušnost IS. Jednalo se o historicky čtvrtou zbraňovou amnestii, která platila od letošního února do dubna.

Podle serveru Friatider, je Švédsko nejloajálnější k miliardáři George Sorosovi. Švédsko se tak staví tvrdě proti americkému prezidentu Trumpovi a používá silně protiamerickou rétoriku.

Podle uniklých dokumentů Sorosova fondu Open Society, je řada švédských politiků a jejich strany, podporována právě Sorosem. Hlavním bodem programu je otevřená imigrační politika a ukončení všeho, co inklinuje národní politiku, protiglobalizační politiku a cokoliv, co stojí proti EU.

Švédové žijí nyní v napětí, co udělá finančně silné pozadí, aby změnilo faktický a reálný růst preferencí Sverigedemokraterna a mnozí líčí budoucnost strany a jejího šéfa jako předem prohraný boj. Mnozí však naproti tomu jsou přesvědčeni, že nastala doba se s minulostí vypořádat a chtějí SD volit.

V každém případě bude mít Švédsko se 9 903 000 obyvateli, velký vliv na ostatní státy, kde rovněž rostou preference národních stran. Pokud ovšem volby budou regulérní a Akessonova SD vyhraje.

Podle deníku Expresen tvoří z oněch 9,93 milionu obyvatel Švédska 30% muslimové a z nich tisíce podporují IS, nebo se jeví jako radikální muslimové s nenávistí vůči domácí švédské populaci.

mým exekutorům v ČR”

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.