Frýdeckomístecká ČSSD: Kroky ANO nevedou ke hledání společné cesty

23.01.2015 22:36

Tiskové prohlášení ČSSD k situaci ve Frýdku-Místku.

Frýdeckomístecká ČSSD: Kroky ANO nevedou ke hledání společné cesty
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Tiskové prohlášení klubu zastupitelů za ČSSD

Ve čtvrtek 15. ledna nás zástupci hnutí ANO na tiskové konferenci vyzvali, ať se potkají všichni zastupitelé ANO a ČSSD. V pátek jsme oznámili předsedovi klubu zastupitelů za ANO, že navrhujeme nejbližší možný termín, tedy pondělí 19. ledna. V tento den skutečně proběhla téměř dvouhodinová schůzka všech zastupitelů ANO a ČSSD, kde se detailně rozebíraly události, které vedly k vypovězení koaliční smlouvy. Dohodli jsme se, že se potkáme za dva dny, tedy ve středu 21. ledna a řekneme si požadavky, za jakých koalice může i nadále pokračovat.

Obrovským překvapením pro nás bylo, když nám na včerejším jednání pan Míček (ANO) oznámil, že první podmínka pro jednání je, aby ve vyjednávacím týmu nebyl nikdo obviněný a druhá, že ve vedení města, tedy že v radě města nebude nikdo obviněný. Na náš dotaz, kdy se tak rozhodli, nám sdělili, že již před společnou pondělní schůzkou. Je patrné, že hnutí ANO, přestože nás veřejně vyzvalo, abychom se potkali všichni zastupitelé za ANO a ČSSD, a zkusili najít společně řešení, tak již na pondělním jednání měli schválený postup, že s obviněnými jednat nemají a nebudou v radě. Vypadá to, že kroky ANO nevedou ke hledání společné cesty, spíše se jedná o mediální kroky, které je mají zdůvěryhodnit v očích veřejnosti. Jen pro úplnost je třeba si uvědomit, že obvinění jsou i v řadách KDU-ČSL a KSČM. Jediný subjekt, který je v zastupitelstvu a nemá nikoho obviněného je hnutí Naše město. Pan Vrbata již v listopadu veřejně oznamoval, že sestavit koalici bez obviněných ve Frýdku-Místku není možné. Takže hnutí ANO již nechce do žádné koalice?

Průběh jednání s hnutím ANO od vypovězení koaliční smlouvy ukázal, jak ANO funguje. Poté, co ČSSD splnila všechny požadavky, společné jednání klubů, setkání vyjednávacích týmů, nám ANO říká, že už dávno před tím si klub ANO odhlasoval, že s obviněnými nejde do koalice a tedy veškeré snažení ČSSD bylo předem zbytečné a odsouzeno k neúspěchu. Hnutí ANO nám to nějak zapomnělo říct.

Nicméně jsme rádi, že hnutí ANO přistoupilo na náš požadavek, který jsme prosazovali již od vzniku koalice, a to, že ve vedení městských společností budou odborníci a ne politici. To vidíme jako zásadní posun a sblížení našich stanovisek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…