Fudaly (KSČM): K takzvanému příživnictví...

13.02.2017 7:35

Skupina poslanců za KSČM se rozhodla zavést do našeho trestního řádu opět příživnictví.

Fudaly (KSČM): K takzvanému příživnictví...
Foto: Lucie Štěchová
Popisek: Pero s gumou KSČM

Je s podivem jaké nepromyšlené, populistické špatně mířené a protilidové návrhy jsou schopni představitelé naší strany předkládat. Exkurs do historie dává institutu příživnictví opodstatněnost v dobách budování socialismu a jistě tomu tak bude i v budoucnu, zatím však žijeme ve stále tvrdším kapitalismu a zde může být takový zákon velmi lehce zneužit proti sociálně vyloučeným spoluobčanům srovnatelným s nucenými pracemi zaváděnými nedávno vládou TOPky.

Mohu jen doufat, že myšlenka byla správná, ale opakuji, že v tomto režimu naprosto kontraproduktivní. Těch proti, kterým byla snad v dobré víře namířena se stejně nedotkne, protože vynalézavost je velká. Nakonec tedy v případě schválení zůstane jen dalším nástrojem represe proti již tak dost utlačovaným nezaměstnaným. V souvislosti s rozvojem technologií a dravostí kapitálu bude ubývat pracovních míst a přibývat tak těch, které s chutí pravice označí za příživníky. Ostatně tuto nelichotivou nálepku si mezi lidem nese i naprostá většina politiků ČR bez rozlišení stranické příslušnosti - tím by se měli zákonodárci zabývat - svou prací a svými výsledky.

Zásadně tedy takové iniciativy odmítám. Představitelé naší strany by se měli zaměřit na vyřešení vnitrostranické krize a mobilizaci mas a nikoliv pracovat na reformování nereformovatelného a kosmetických úpravách tohoto režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…