Gabriel (BPP): Kam musí vše zajít, aby odpovědná radní pochopila, že opět nezvládla svoji práci?

18.05.2016 17:52

Na Jižním Městě se po nepovedené údržbě zeleně z loňského roku a ne úplně povedenému úklidu sněhu schyluje k dalšímu problému. Ovšem informovat obyvatele ani zastupitele asi není třeba.

Gabriel (BPP): Kam musí vše zajít, aby odpovědná radní pochopila, že opět nezvládla svoji práci?
Foto: ODS
Popisek: Jan Gabriel

Nové vedení radnice zrušilo po svém nástupu vypsané výběrové řízení na údržbu zeleně a samo vypsalo nové, dle vlastních slov lepší a více zaměřené na malé a střední podnikatele, a navíc Jižní Město ve vypsané soutěži rozdělilo na 5 území. Každé území – celek se soutěžilo samostatně. 

Kupodivu soutěž vyhrála společnost AVE, tedy jedna z největších společností, která se na zdejším trhu pohybuje. A překvapivě prakticky na všechny soutěžené celky. Jeden územní celek přidělila MČ k údržbě vlastní společnosti Jihoměstké majetkové a.s. Před vlastním podepsáním smlouvy s uvedenou společností MČ Praha 11 údržbu nezvládala, což bylo doloženo mnoha fotografiemi a stížnostmi obyvatel. Dle všeho se situace bude opakovat, a to v době, kdy je pylová sezóna je v plném proudu. 

Odpovědná radní Šárka Zdeňková smlouvu se společností AVE vypověděla. Společnost Jihoměstská majetková, není na údržbu zeleně na celém území Jižního Města evidentně připravena. Nejen, že již v současné době opět hnije posekaná neuklizená tráva na některých plochách, ale zároveň některé plochy posekané opět nejsou. Tráva i další zeleň vesele roste, pyl poletuje, alergikům je čím dál hůř, obyvatelé sledují, jak se z některých travnatých ploch stává džungle. Ve čtvrtek 19.5. je naplánováno jednání zastupitelstva MČ Praha 11 a problematika zeleně není ani na programu jednání. Kam musí vše zajít, aby odpovědná radní Zdeňková pochopila, že opět nezvládla svoji práci?

Autor je člen zastupitelstva MČ Praha 11 a ředitel Domu seniorů.

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…