Gajdůšková (ČSSD): Účast na odborném zázemí je významná podmínka pro kariéru ve straně

13.03.2015 9:27

Zpráva místopředsedkyně ČSSD Aleny Gajdůškové pro delegáty sjezdu

Gajdůšková (ČSSD): Účast na odborném zázemí je významná podmínka pro kariéru ve straně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

ČSSD má k dispozici odborné zázemí strany, na jehož práci se podílí experti z řad akademické sféry, odborníků z praxe i zástupců z příslušných institucí veřejné správy ve spolupráci s širokou odbornou veřejností. Závěry a doporučení odborných komisí jsou základem pro politické rozhodování a tvorbu všech typů politických programů. Účast na činnosti odborného zázemí je jednou z významných podmínek pro politickou kariéru na regionální a centrální úrovni. Cílem je úzké propojení odborného zázemí ČSSD s Masarykovou demokratickou akademií vedoucí ke vzniku think-tanku sociálně demokratických hodnot, který dokáže v odborné sféře významně ovlivňovat poptávku po sociálně demokratických řešeních budoucího vývoje společnosti.

1. Situace a úloha odborného zázemí v období mezi sjezdy

Klíčovou úlohou odborného zázemí po sjezdu v roce 2013 bylo získat důvěru veřejnosti ve schopnost sociální demokracie řešit problémy země a jejích občanů. Pro úspěch v dalších volbách proto bylo nejdůležitější prokázání kompetentnosti strany. Zásadním úkolem bylo pokračovat ve stabilizaci našeho odborného zázemí, argumentačně podpořit činnost a záměry stínových ministrů, vytvořit fundovaný a reálný program. Změny nastaly ve sledovaném období i v aparátu odborného zázemí. Po odchodu vedoucího sekce Marka Ondrouška a Martina Kloze na Úřad vlády se v únoru 2014 stal vedoucím sekce Bc. Jan Novák. Ing. Marie Vlková a Mgr. Karel Zemek, CSc., odešli do zaslouženého důchodu. Patří jim poděkování za jejich dlouholetou práci. Poděkování za odvedenou práci patří minulému i současnému vedoucímu sekce odborného zázemí Marku Ondrouškovi i Bc. Janu Novákovi i zaměstnancům zejména za práci v přechodném období, kdy bylo oddělení personálně oslabeno. Novými zaměstnanci oddělení jsou Mgr. Radek Díža a Mgr. Hana Kymrová. Velké poděkování patří také všem členům a především předsedům odborných komisí, kteří přispěli svým podílem k volebnímu úspěchu ČSSD. Nyní pracuje 21 ústředních odborných komisí, které se věnují jednotlivým oblastem života společnosti a jsou navázány na agendu jednotlivých ministerstev. Pro vedení sociální demokracie ještě pracují další 4 komise zaměřené na vnitřní agendu ČSSD a dále Křesťansko-sociální a Ekologická platforma. Nově byla zřízena Komise pro veřejnou správu v čele s předsedkyní Ing. Květoslavou Kořínkovou, CSc., připravuje se zřízení komise pro problematiku demografického stárnutí. (Současná organizační struktura, seznam a změny předsedů komisí viz příloha.) Za dobu od minulého sjezdu proběhlo více než 220 jednání komisí, ve spolupráci s Masarykovou demokratickou akademií, Nadací Friedricha Ebberta a oběma parlamentními kluby se uskutečnila řada odborných diskuzí, seminářů a konferencí včetně mezinárodních akcí od sociální problematiky přes ekologii a hospodářství až po historii a kulturu. Je třeba vzpomenout např. slavnostní panel k 25. znovuobnovení činnosti sociální demokracie.

Celou zprávu si přečtěte zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…