Gazdík (STAN): V žádosti o vydání nevidíme policejní ani politický zásah

06.09.2017 15:29

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

Gazdík (STAN): V žádosti o vydání nevidíme policejní ani politický zásah
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Hezké dobré dopoledne, milé kolegyně, milí kolegové.

Já myslím, že trochu ztrácíme čas, protože jak pan Babiš, tak pan Faltýnek chtějí být vydáni. Zatím jsme slyšeli, kdo všechno a kdy spáchal, ale o tom přece my nerozhodujeme. Od toho jsou tu orgány činné v trestním řízení a všichni to víme. Zároveň slyšíme a čteme, že tradiční strany chtějí zlikvidovat ANO a jejího majitele. Starostové a nezávislí rozhodně nejsou tradiční politickou stranou, a přesto v té žádosti o vydání nevidíme zásah policie a nevidíme v tom politický zásah. Jen víme, že ta kauza nebyla dovršena před deseti lety, ale zhruba před třemi lety, a myslíme si, že by měla být řádným způsobem prošetřena.

Motiv k tomu mně dává i výrok, který zazněl v této Sněmovně od kolegy Komárka při vydávání pana poslance Svobody, kdy řekl: "Já jenom chci uvést na pravou míru to, že jsme asi nebyli plně pochopeni, my, zástupci hnutí ANO, když je nám říkáno, že jsme nějací inkvizitoři, kteří chtějí nějakého ubohého člověka vydat katu jenom proto, že to máme v programu.

Ne, dámy a pánové! Je to pouze a jen proto, že jsme solidární s občany, kteří ten institut imunity nemají a nemohou se odvolávat k žádné Sněmovně a musí projít tou procedurou policejní a soudní a očistit se. Takže prostě my jenom nechceme být rovnější mezi rovnými. (Potlesk poslanců hnutí ANO.)" Prosím, ani v tomto případě my poslanci nebuďme rovnější mezi rovnými!

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.