Okamura (SPD): Andrej Babiš ani Agrofert nejsou malým ani středním podnikatelem

06.09.2017 14:57

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

Okamura (SPD): Andrej Babiš ani Agrofert nejsou malým ani středním podnikatelem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

je nezbytné, aby to, zda se stal nebo nestal trestný čin, rozhodl soud, jelikož projekt Čapího hnízda byl financován z veřejných prostředků, určených v rámci cestovního ruchu pro malé a střední podnikatele a Andrej Babiš nebo Agrofert nejsou malým ani středním podnikatelem. To jsou fakta. Proto my v SPD považujeme za správné a nutné úplné prošetření dotačního titulu Čapí hnízdo.

Dovolte, abych se na problematiku evropských dotací podíval podrobněji. Takzvané evropské dotace ve skutečnosti plynou jednak přímo z daní našich občanů a také nepřímo z peněz, které evropské firmy vyvádějí z naší země. Proto si troufám tvrdit, že jde hlavně o naše peníze.

Dotace Evropské unie vytváření korupční prostředí a ničí trh pro férové podnikání. Zjednodušeně řečeno, jsou zde hlavně proto, aby upevnily moc Evropské unie nad naší zemí a poskytly zdroje pro stranicko-podnikatelské mafie na různé úrovni.

Na programu schůzí Parlamentu tedy už dávno mělo být téma co se děje s dotacemi a že mají korupční charakter. Dnes například víme, že ve známé kauze regionálního operačního programu ROP Severozápad vyčíslila policie zatím škodu na 13,9 mld. korun a jeden z obviněných už dosvědčil, že minimálně stamilióny plynuly vlivným členům ČSSD a ODS a zřejmě i do stranických pokladen.

Na závěr bych chtěl sdělit, že poslanci našeho hnutí SPD budou hlasovat pro vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka v souladu s doporučením mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny, jelikož ten jediný měl možnost se seznámit s policejním spisem.

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.