Hanák (ČSSD): Náročnou stavbu budeme financovat z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů

13.05.2016 21:46

Od příštího týdne začnou dělníci opravovat silnici mezi Podivínem a Lednicí. „Půjde o náročnou stavbu, která kromě samotné rekonstrukce více než 4,6 kilometru dlouhého úseku komunikace II. třídy zahrnuje i opravy pěti mostů. Náklady dosáhnou 70,5 milionu korun. Projekt budeme financovat z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů v rámci Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák s tím, že stavební práce přesáhnou až do roku 2017 a po většinu doby se obejdou jen s částečnými uzavírkami.

Hanák (ČSSD): Náročnou stavbu budeme financovat z rozpočtu Jihomoravského kraje a evropských fondů
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

Do konce května budou silničáři pracovat na třech úsecích v délce přibližně 100 metrů. „Provoz v nich bude fungovat kyvadlově a řídit jej budou značky upravující přednost protijedoucích vozidel. Přibližně od středy počítáme s postupným vyloučením nákladní dopravy, které potrvá po celou dobu stavby,“ popsal nejbližší průběh oprav náměstek Hanák.

V červnu se rozrostou opravované části do délky. Každá na přibližně půl kilometru. „I v tomto případě bude fungovat provoz kyvadlově, usměrní jej semafory,“ sdělil náměstek hejtmana.

Od začátku července se už oklikou vydají i osobní auta a veřejná doprava s výjimkou autobusů Integrovaného dopravního systému (IDS). „Úplná uzavírka pro veškerý silniční provoz je plánována od začátku července 2016, kdy budou zahájeny práce spojené s technicky náročnými sanacemi svahů a rekonstrukcemi mostů. Tato uzavírka by měla trvat maximálně čtyři měsíce. Celková doba uzavírek pro veřejnou dopravu je smluvně stanovena nanejvýš na 122 dnů,“ upřesnil Hanák a dodal, že objížďka povede přes Rakvice, Přítluky a Bulhary do Lednice. „Po celou dobu stavby se však počítá se zachováním provozu autobusů IDS,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.