Hanousek (Zelení): Koronavirus znovu omezil školy, dopravu i provoz magistrátu

06.01.2021 9:15

Od začátku nového roku dochází opět k několika výrazným změnám, které se dotknou veřejného života.

Hanousek (Zelení): Koronavirus znovu omezil školy, dopravu i provoz magistrátu
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

Od včerejška je znovu omezený provoz základních škol, prezenčně studují děti prvních a druhých ročníků, ostatní mají distanční výuku. Mateřské školy zůstávají otevřené. Omezena je také městská hromadná doprava, od pondělí jezdí vozy dle druhého sloupce jízdního řádu. S omezením musí v lednu počítat také návštěvníci hradeckého magistrátu. Budova je pro veřejnost otevřena po určitou dobu pouze v pondělí a ve středu.

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí

„Opět jsme museli reagovat na vládní opatření a nechat otevřené pouze první a druhé třídy základních škol, ostatní ročníky mají distanční výuku. Zároveň jsme znovu vybrali dvě školy – ZŠ Josefa Gočára a ZŠ Sever, které nyní slouží k výuce dětí rodičů pracujících v bezpečnostních složkách, zdravotnictví či sociálních službách. Obě školy takto pomáhaly už na podzim a jejich způsob zajištění výuky se nám i rodičům velice osvědčil,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek. V Hradci Králové také zatím fungují všechny mateřské školy. „Rozhodně nemáme v plánu začít mateřské školy zavírat. K tomu dojde, pokud to bude nevyhnutelné, nebo nebude dostatek dětí či pedagogického personálu,“ doplnil Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Od začátku tohoto týdne musí s omezením počítat i cestující MHD, vozy nově jezdí podle prázdninového jízdního řádu. Platí tedy druhý sloupec v jízdním řádu nazvaný „Pracovní den – omezení dopravy MHD.“ I nadále je zastaven také provoz nočních a školních linek a také výpomocných spojů.

Provoz magistrátu zůstává v novém roce na téměř stejné úrovni, jako tomu bylo před Vánoci a během svátků. Budova zůstává pro veřejnost otevřená v pondělí od 12 do 17 hodin a ve středu od 8 do 13 hodin. Ostatní možné záležitosti je doporučeno vyřizovat telefonicky nebo elektronicky. Bez omezení jsou vyřizovány rezervace provedené přes internetový objednávkový systém, a to na odboru dopravně správních agend a na odboru správním. Vzhledem k velkému zájmu podnikatelů jsou také rozšířeny úřední hodiny odboru Živnostenský úřad, a to na pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v ostatní dny je pak možné záležitost vyřídit na základě telefonické rezervace.

Magistrát i nadále provozuje linky pomoci, které jsou určené k řešení obtížné sociální situace.

Linky pomoci:  607 041 577; 725 434 533; 607 042 086; 702 149 138; 607 042 219

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!