Hanuš (ODS): Co si europoslanci mohou odpustit - zákazy krav a dieselů

23.03.2019 14:17

Evropská unie se musí více soustředit na priority. K tomu logicky patří omezení počtu a rozsahu jejích aktivit. V rubrice „Co si europoslanci mohou odpustit: …“ Vám proto budu představovat iniciativy Evropského parlamentu, které doporučuji zrušit, jelikož neřeší jádro problémů či neúměrně zasahují do života nás všech.

Hanuš (ODS): Co si europoslanci mohou odpustit - zákazy krav a dieselů
Foto: ODS
Popisek: ODS

Prvním adeptem jsou návrhy obsažené v rezoluci „o Evropě, která chrání: čistý vzduch pro všechny“ hlasované minulý týden. Rezoluce oslavuje pozitivní výsledky „nejrůznějších opatření, která členské státy zavedly k omezení vstupu soukromých vozidel do městských center“. Tyto návrhy se opírají o směrnici o „kvalitě vnějšího ovzduší a čistším ovzduší pro Evropu“, která je dlouhá léta porušována i u nás a pochází už z roku 2008. Naše úřady tedy měly více jak deset let na snížení znečištění ovzduší ve městech. Odmítám veškeré návrhy, že by nereálně nastavené evropské limity a nečinnost úřadů měli nyní odskákat řidiči (dieselových) aut.

Další návrhy v uvedené rezoluci už doslova hraničí s absurditou. Usnesení vyzývá ke snížení „jiných emisí než emisí výfukových plynů vozidel“, tedy například prachu vytvářenému odvalujícími se pneumatikami a brzděním. Máme tedy ve městech přestat brzdit?

Jako poslední příklad uvedu odstavec 41, který „v zájmu všech občanů Unie“ vyzývá ke snížení „celkové emise znečišťujících látek v zemědělství“. Významným znečišťovatelem, alespoň co se týče emisí metanu, je například chov krav. Nemyslím si, že by zákaz chovu krav byl v zájmu všech občanů Unie.

Našli se ale čeští europoslanci, kteří jsou jiného názoru. V přiložené tabulce se dozvíte, kdo pro citovanou rezoluci hlasoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.