Hašek: Nekandiduji, ale na ČSSD se nevykašlu

04.01.2017 5:30

Do roku s letopočtem 2017 jsem vstoupil s mojí rodinou po 14 letech nikoliv jako vrcholový politik, ale jako řadový občan, který pracuje v soukromém sektoru. Přiznávám, že jako založením člověk politický samozřejmě sleduji dění v domácí i zahraniční politice a tu více, tu méně peprně je především doma (k radosti rodiny) komentuji.

Hašek: Nekandiduji, ale na ČSSD  se nevykašlu
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Loňské krajské volby a jejich výsledek jsem přijal po předchozích 4 úspešných volbách sněmovních i krajských jako výzvu vzít si sportovní terminologií oddechový čas. Po 8 letech exekutivy v čele Jihomoravského kraje ČR a Asociace krajů ČR je to, myslím, celkem pochopitelné. Měl jsem možnost několik týdnů po přechodu do "normálního" života přemýšlet také o své budoucnosti v politice - v letošním roce se nebudu ucházet o žádnou pozici volenou sjezdem ČSSD ve vedení strany ani nezvažuji kandidaturu za ČSSD do Poslanecké sněmovny. Věřím, že řadě stranických přátel tímto prohlášením udělám opravdovou a nefalšovanou novoroční radost a opustí je mučivé zlé sny o tom, že by mohli být kupříkladu překroužkováni. To však neznamená, že se na ČSSD nyní vykašlu, šel jsem se sociální demokracií mnohokrát nahoru a jsem sociálním demokratem připraveným pomáhat i v nadcházejících velmi těžkých a tvrdých měsících a letech. 

Hned po volbách jsem převzal spoluodpovědnost za volební výsledek a nečekal jsem od své strany žádnou politickou trafiku.Vrátil jsem se ke své profesi-k právu,které jsem navzdory pomluvám o rychlokvašce plzeňského typu vystudoval v letech 1994-1999 v řádném denním magisterském studiu na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně(titul Mgr.), a doplnil v roce 2010 rigorozní zkouškou a obhajobou rigorozní práce (titul JUDr.) na slovenské VŠ Sládkovičovo. Pracuji nyní jako advokátní koncipient a moje práce mne baví. Zůstal jsem neplaceným poradcem prezidenta Miloše Zemana a je mi ctí panu prezidentovi dávat doporučení týkající se regionální politiky. 

Proč Vám zde toto vše píši? Stále více nových pracovních úkolů a výzev bude pro mne logicky znamenat ústup z veřejného prostoru včetně komentování politiky zde na facebooku. Pokud tím některé z Vás zklamu, omlouvám se,ale nechci být příčinou ani záminkou útoků na ČSSD a na její nejvyšší představitele do březnového sjezdu ani po něm. Své názory a doporučení budu prezentovat primárně na stranických fórech ČSSD, bude na členech a funkcionářích, zda je osloví a využijí v následujících měsících před volbami do Poslanecké sněmovny. Jedno však říkám veřejně už teď-stojím za prezidentem Milošem Zemanem a pokud se rozhodne znovu kandidovat,budu nejen v ČSSD,ale také všude,kde mám kontakty včetně komunální,profesní a spolkové sféry,prosazovat podporu jeho kandidatuře. V ČSSD považuji v takovém případě za přirozené podpořit stávajícího prezidenta stranou,jejímž úspěšným předsedou a premiérem Miloš Zeman byl. 

Děkuji ještě jednou všem,kteří jste mi v uplynulých letech drželi palce v dobrých i špatných časech, také těm, kteří se mnou sice nesouhlasili,ale vedli slušnou diskusi založenou na argumentech. Poznal jsem v čase mého působení ve vrcholové politice v Praze i v té regionální na jižní Moravě řadu zajímavých a šikovných lidí-nejen politiků,ale také představitelů veřejných a výzkumných institucí, spolků, stavovských organizací,firem i jednotlivců,kterých si pro jejich práci a výsledky velmi vážím. 

Přeji nám všem v osobním i pracovním životě úspěšný rok. Jaký si jej uděláme my sami, takový bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.