Havlík (ČSSD): Věřím, že obce umožní dětem vyjet za čistějším ovzduším

12.06.2015 9:40

Za čistějším ovzduším budou moci během topných sezon vyjet i předškoláci. Krajští radní opět vyhlásili dotační program, který umožní i nejmenším dětem strávit minimálně čtrnáct dnů v přírodě.

Havlík (ČSSD): Věřím, že obce umožní dětem vyjet za čistějším ovzduším
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Už podruhé vyhlásila Rada Moravskoslezského kraje dotační program cílený na předškolní děti s názvem Příspěvky na ozdravné pobyty pro nejmenší děti na období 2015-2017. Na jeho realizaci jsou vyčleněny 3 miliony korun. O dotace mohou žádat města a obce, případně svazky obcí, které ozdravné pobyty organizačně zajišťují. Podmínkou je, aby se pobyty, které mají přispět k prevenci onemocnění a regeneraci dýchacích cest předškolních dětí, uskutečnily během takzvané topné sezony, tedy v období s nejvyšší pravděpodobností vzniku a trvání smogových epizod.

„Pilotní dotační program byl krajskou radou vyhlášen v roce 2013, poslední ozdravné pobyty se uskutečnily letos v dubnu. S dvoumilionovou podporou kraje se zrealizovalo 11 ozdravných pobytů s 555 účastníky. Mám radost z toho, jaký měl tento dotační program ohlas a že se nám podařilo vykrýt mezeru ve stávajících dotačních programech obcí a Ministerstva životního prostředí,“ uvedl náměstek hejtmana pro životní prostředí Daniel Havlík.

Nový program je opět nastaven na dvě topné sezony. Zahájení příjmu žádostí je naplánováno na 3. srpna 2015, žádat o poskytnutí finančního příspěvku na ozdravný pobyt pak bude možné v průběhu následujícího roku do 3. srpna 2016. Poslední ozdravné pobyty se musí uskutečnit nejpozději v dubnu 2017.

„Věřím, že obce a města nebudou váhat s podáním žádostí, a umožní tak předškolním dětem ze svých správních obvodů vyjet minimálně na čtrnáct dnů za čistějším ovzduším právě v topné sezóně, kdy je kvalita ovzduší nejhorší,“ řekl náměstek hejtmana Daniel Havlík.

Podrobnější informace o dotačním programu jsou dostupné na webových stránkách Moravskoslezského kraje: www.kr-moravskoslezsky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …