Hejtman Bubeníček: Doufám, že konečně dostavíme dálnici spojující ČR s Německem

29.12.2014 8:27

Hejtman poděkoval za spolupráci Hospodářské a sociální radě Ústeckého kraje

Hejtman Bubeníček: Doufám, že konečně dostavíme dálnici spojující ČR s Německem
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Ve čtvrtek 18. prosince se uskutečnilo společné jednání Předsednictva a Sněmu Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje (HSR-ÚK), kterého se zúčastnil hejtman Oldřich Bubeníček. Představitel HSR-ÚK Richard Falbr velmi ocenil spolupráci s reprezentací Ústeckého kraje a poděkoval za úzkou součinnost osobně hejtmanovi.

„Jsem rád, že spolupráce Ústeckého kraje a hospodářské a sociální rady se zintenzivnila a přinesla reálné výsledky,“ řekl ve svém úvodním slovu na sněmu Oldřich Bubeníček. Jako příklady kooperace uvedl hejtman oblast řešení zaměstnanosti, problematiku sociálního vyloučení, téma zlepšování obrazu kraje a cestovního ruchu, společné úsilí o řešení  negativních dopadů ve strukturálně postižených oblastech kraje a zlepšení dopravní infrastruktury včetně dokončení stavby úseku dálnice přes České středohoří. „Doufám, že nový ministr dopravy a nový generální ředitel ŘSD si jako osobní úkol a předsevzetí konečně vezmou dostavbu dálnice spojující Českou republiku s Německem,“ neodpustil si hejtman připomenout krajskou prioritu v oblasti dopravy. Hejtman rovněž ocenil, že na půdu HSR-ÚK se soustředila práce vládního zmocněnce pro Ústecký kraj Jiřího Cieńciały.

Zhodnocení činnosti HSR-ÚK se věnovalo výsledkům jednání na úrovni centrálních orgánů, jednání s krajskou samosprávou a regionálními partnery a zhodnocení aktivit prováděných v součinnosti se členy a partnery HSR-ÚK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…