Hejtman Hašek: Krizové orgány kraje se připravují na možnost řešení nákazy MERS

03.07.2015 13:35

Pracovní skupina krizového štábu Jihomoravského kraje zasedla dnes dopoledne k jednání. A to v návaznosti na informace o podezření na nákazu MERS u průvodce brněnské cestovní kanceláře. Členové pracovní skupiny jsou v kontaktu s orgány hygienické služby, ministerstva zdravotnictví, hasičského záchranného sboru i orgány integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje.

Hejtman Hašek: Krizové orgány kraje se připravují na možnost řešení nákazy MERS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Ráno jsem obdržel informace prostřednictvím orgánů krizového řízení od ministra zdravotnictví a hlavního hygienika České republiky o mimořádné události. Tou je podezření na nákazu MERS u pacienta – průvodce brněnské cestovní kanceláře. Došlo u něj ke zhoršení zdravotního stavu a projevení příznaků v průběhu zájezdu z Brna do Polska,“ sdělil informaci hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Jak doplnil, v autobuse v té době cestovalo také několik desítek turistů. „Pacienta s podezřením na nákazu MERS transportovali na specializované pracoviště v Praze, kde ještě během dneška dojde k potvrzení či vyvrácení nemoci. V návaznosti na tuto zprávu se pak také upraví režim pro asi padesátku spolucestujících,“ uvedl hejtman s tím, že turisté jsou v izolaci právě v Moravskoslezském kraji.

„V průběhu dopoledne mě informoval hejtman Moravskoslezského kraje o průběhu a výsledcích jednání bezpečnostní rady kraje, která rozhodla o návratu účastníku zájezdu do regionů, ze kterých pocházejí. Tedy také do Jihomoravského kraje. Převoz a další postup zajistí v závislosti na výsledku vyšetření potenciálně nakaženého průvodce orgány hygienické služby a Hasičský záchranný sbor ČR. V návaznosti na výsledek vyšetření jsem připravený dnes odpoledne svolat k realizaci dalších nutných opatření krizový štáb Jihomoravského kraje,“ řekl hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…