Hejtman Hašek: Odstraňujeme bariéry na úřadu i mimo něj

21.07.2015 20:01

O projektech v sociální oblasti jednal v úterý 21. července 2015 hejtman Michal Hašek s předsedou Národní rady osob se zdravotním postižením Václavem Krásou.

Hejtman Hašek: Odstraňujeme bariéry na úřadu i mimo něj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Národní rada osob se zdravotním postižením oceňuje spolupráci s Jihomoravským krajem  například na projektu Euroklíč a zapojení rady do sociální komise Jihomoravského kraje. Rádi se budeme podílet na krajském plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Seznámil jsem pana hejtmana s nutností valorizací příspěvku na péči. Od roku 2007 nebyl tento příspěvek valorizován, budu o něm dnes odpoledne jednat s premiérem Bohuslavem Sobotkou,“ řekl Václav Krása.

„Národní rada osob se zdravotním postižením je důležitým partnerem Jihomoravského kraje a Asociace krajů ČR. Jihomoravský kraj dbá o maximální možnou integraci osob se zdravotním postižením do běžného života i o odstraňování bariér na úřadu i mimo něj," připomněl hejtman Hašek s tím, že se seznámil kromě jiného právě s problematikou valorizace  příspěvku na péči.

"Za Asociaci krajů podporuji  požadavek Národní rady osob se zdravotním postižením na jeho zvýšení. Je nutné připomenout, že i tento příspěvek slouží k financování sociálních služeb,“ uvedl po jednání hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek.

Spolupráce Národní rady osob se zdravotním postižením ČR (NRZP ČR) a Jihomoravského kraje funguje v celé řadě projektů (např. podpora účasti na veletrhu zdravotnické techniky a kompenzačních pomůcek MEDICAL FAIR a Rehaprotex či podpora osob se zdravotním postižením v JMK v rámci informační a edukační činnosti, příp. prostřednictvím projektu EUROKLÍČ apod.). Jejich smyslem je odstraňování bariér bránících lidem se zdravotním postižením v začlenění do běžného života.

NRZP ČR je spolkem s celostátní působností, které zastupuje zájmy osob se zdravotním postižením při jednáních se státními a veřejnými institucemi. Úlohou NRZP ČR je přispívat k integraci osob se zdravotním postižením do společnosti a důsledně obhajovat lidská práva těchto lidí. Tuto svoji úlohu plní připomínkováním legislativních norem a realizací projektů, které přispívají k začleňování osob se zdravotním postižením do společnosti ve všech sférách činnosti. Je hlavním poradním orgánem Vládního výboru pro zdravotně postižené občany a dále je členem čtyř mezinárodních organizací obhajujících zájmy osob se zdravotním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…