Hejtman Hašek: Rozvoj terénní cykloturistiky zvýší ekonomický přínos a zaměstnanost

27.06.2016 17:52

Rozvoj, koordinaci a společnou propagaci bikových lokalit na území Jihomoravského kraje a tím zpřístupnění bezpečného provozování terénní cykloturistiky širšímu okruhu zájemců – to si mimo jiné slibuje Jihomoravský kraj od uzavření memoranda s Českou Mountainbikovou Asociací.

Hejtman Hašek: Rozvoj terénní cykloturistiky zvýší ekonomický přínos a zaměstnanost
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Terénní cyklistika, horská cyklistika, bajkování, bikování, MTB apod. Všechny tyto názvy popisují jedno - jízdu na kole mimo asfaltové cesty. Nejedná se jen o jízdu v horách, jak by mohlo další označení „horská cyklistika" evokovat, dobré podmínky pro její provozování se dají nalézt prakticky po celé České republice. „Uzavírané memorandum nám umožní rozvoj bikových lokalit, pro další rozvoj cykloturistiky na jižní Moravě je také důležitá jejich společná prezentace například v rámci národních i mezinárodních aktivit směřujících k rozvoji cestovního ruchu – tedy na tuzemských a zahraničních veletrzích cestovního ruchu a jejich prezentace na tematických akcích. Rozvoj terénní cykloturistiky pro tuzemské i zahraniční návštěvníky v konečném důsledku zvýší ekonomický přínos, zaměstnanost a příjmy na území kraje,“ uvedl k memorandu hejtman Michal Hašek.

Pro bikery ale i rekreační cykloturisty, kteří vyhledávají trasy pro MTB kola ve volné přírodě, vznikla v posledních letech řada speciálně upravených cest. V Jihomoravském kraji dochází k realizaci terénních tras zejména v lokalitách Jedovnic (SINGLETRAIL Moravský kras), Boskovic (Boskovické stezky), Strážnicka a Bílých Karpat (Cykloresort Strážnicko – rozvoj terénní cyklistiky), kde jsou připravovány další navazující projekty a podobné aktivity se již rozběhly i v jiných částech kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

16:21 Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě