Hejtman Kuba: Kraje hradí řadu nákladů na zajištění očkování z vlastních rozpočtů

14.01.2021 10:57

Primárně na zabezpečení očkování využije Jihočeský kraj 10 milionů korun, které získá od Ministerstva financí. Stejnou částku obdrží i ostatní kraje v rámci státní pomoci na pokrytí nákladů, souvisejících s řešením koronavirové pandemie.

Hejtman Kuba: Kraje hradí řadu nákladů na zajištění očkování z vlastních rozpočtů
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Část financí z tohoto balíčku využijí na jihu Čech také na provoz škol, které zajišťují péči o děti zaměstnanců složek IZS, zdravotníků či pracovníků sociálních služeb. Řekl to hejtman Martin Kuba, který je zároveň předsedou Rady asociace krajů ČR.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí

„Zejména v současné době, kdy je nutno co nejrychleji zabezpečit v krajích očkování, jsem opravdu rád, že Ministerstvo financí vyhovělo naší žádosti a finanční prostředky nám poskytlo. Všechny kraje i tak samozřejmě hradí celou řadu dalších nákladů spojených se zajištěním očkování z vlastních rozpočtů,“ okomentoval krok ministerstva Kuba.

Rozdělením 10 milionů korun pro každý z krajů v České republice hejtmani podle Kuby úspěšně dosáhli naplnění svého požadavku o uvolnění finančních prostředků z účelové rezervy státu na řešení krizových situací v rozpočtové kapitole Všeobecná pokladní správa.

O účelovou dotaci na řešení krizových situací se kraje ucházely už loni. Kladně byla jejich žádost vyřízena v březnu při 1. vlně pandemie. V říjnu ale jejich dvě opakované žádosti o uvolnění 140 milionů korun Ministerstvo financí zamítlo s tím, že účelová rezerva finančních prostředků v kapitole Všeobecná pokladní správa státního rozpočtu je pro rok 2020 již vyčerpána.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách