Hejtman Kuba: V Českých Budějovicích se staví od úterý první očkovací centrum v kraji

12.01.2021 20:41

Stavba velkokapacitního očkovacího centra pro veřejnost, která se bude chtít vakcinovat proti covidu-19, začala v Českých Budějovicích v úterý 12. ledna.

Hejtman Kuba: V Českých Budějovicích se staví od úterý první očkovací centrum v kraji
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Jedná se o první zařízení svého druhu v Jihočeském kraji a vyroste v Pavilonu T1 na českobudějovickém výstavišti. Potvrdil to hejtman Martin Kuba.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

„V pondělí se uskutečnila koordinační schůzka, kde bylo projednáno konečné uspořádání s ohledem na možnosti objektu Pavilonu T1. Domluvili jsme se také na vnitřním vybavení a organizaci provozu a procesů, které budou v jednotlivých částech fungovat tak, aby byla činnost centra co nejefektivnější a bylo odbaveno co nejvíce zájemců o očkování,“ upřesnil Kuba.

Vnitřní vybavení, jak hejtman dále uvedl, bude zapůjčeno z části od společnosti Výstaviště České Budějovice, z části z Nemocnice České Budějovice a případně doplněno krajem. „V současné době začínáme s náborem personálu. Vedle zdravotníků budeme potřebovat i pomocný personál na administrativu a dále lidi na regulaci uvnitř pavilonu i u příjezdu,“ nastínil Kuba s tím, že zkušební provoz centra, během kterého budou prověřeny a odzkoušeny jednotlivé činnosti a postupy, se plánuje na příští týden.

Pro starší občany Jihočeského kraje pak krajský úřad připravuje bezplatnou informační linku, kde za ně operátoři provedou registraci, výběr očkovacího centra a objednání termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

17:17 Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k rozdělování společnosti