Hejtman Martin Kuba s francouzským velvyslancem poprvé osobně

29.05.2021 17:14

Již podruhé během necelých dvou měsíců se jihočeský hejtman Martin Kuba sešel s velvyslancem Francie v ČR J. E. Alexisem Dutertrem.

Hejtman Martin Kuba s francouzským velvyslancem poprvé osobně
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Tématem bylo prohloubení již nastartované spolupráce v oblasti energetiky, vzdělávání mládeže a výměnné pobyty pro jihočeské studenty ve Francii. Setkání, tentokrát konečně osobní, se uskutečnilo v pátek 28. května.

Oba pánové se shodli na tom, že je důležité podporovat vzdělávání naší mládeže zejména formou výměnných pobytů. Dali si společný cíl během měsíce zpracovat a sumarizovat veškeré možnosti, jak pomoci jihočeským středoškolským studentům vyjet studovat do Francie. Cestu ke studiu v zahraničí ukazuje například Nadace Jihočeské naděje, která finančně podpořila již dva jihočeské studenty. Jeden z nich po ročním studijním pobytu úspěšně složil přijímací zkoušky na vysokou školu ve Francii a je tak dobrým příkladem i pro ostatní zájemce.

Další diskutované téma byla oblast energetiky a energií, energetických start-upů. Oblast energetiky je jak Francii, tak České republice blízká, takže bude možné navázat partnerství v oblasti energetiky a využívání zdrojů. Prostor pro tuto spolupráci bude zejména v roce 2022, kdy nejprve Francie a následně Česká republika budou předsedat v Radě EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bajer (Soukromníci): Nabízíme velmi zajímavé osobnosti, hájící program soukromníků

11:17 Bajer (Soukromníci): Nabízíme velmi zajímavé osobnosti, hájící program soukromníků

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k volbám do Evropského parlamentu