Hejtman Novák: Nová letecká linka do Dubaje potěší nejen turisty, kteří hledají bezpečné destinace

06.04.2016 16:15

Z mošnovského Letiště Leoše Janáčka Ostrava se cestující dostanou přímo do Dubaje ve Spojených arabských emirátech. Nové pravidelné letecké spojení poprvé odstartují aerolinky SmartWings 23. září.

Hejtman Novák: Nová letecká linka do Dubaje potěší nejen turisty, kteří hledají bezpečné destinace
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Leteckou linku bude SmartWings provozovat dvakrát týdně, každé úterý a pátek. Na trasu Ostrava – Dubaj nasadí moderní letadla Boeing 737.

„Nabídneme nejen velmi atraktivní ceny letenek, ale i časově výhodný letový řád. Odlet z Ostravy je naplánován na 10 hodin dopoledne, přílet v Dubaji v 17:45 hodin. Z Dubaje bude letadlo odlétat v 18:45 hodin, do Ostravy přiletí ve 23:05,“ uvedl hlavní manažer SmartWings Radek Müller. Dodal, že poptávka po Spojených arabských emirátech  stále roste. „Do Dubaje létá SmartWings devátým rokem denně z Prahy. Letenky na nové spojení z Ostravy lze zakoupit už nyní na www.smartwings.com a u všech akreditovaných prodejců,“ upozornil Radek Müller.

„Dubaj byla dlouhodobě plánovanou destinací a letecké spojení do této exotické lokality bylo jedním z nejžádanějších ze strany cestujících.  Dubaj patří mezi nejnavštěvovanější destinace světa především pro svou modernost a množství superlativ. Nadále trvá naše aktivita směrem k leteckým dopravcům s cílem rozšiřování portfolia nalétávaných destinací z Ostravy,“ sdělil generální ředitel Letiště Leoše Janáčka Ostrava Pavel Schneider.

„Jsem přesvědčen o tom, že nová letecká linka do Dubaje potěší nejen turisty, kteří hledají „bezpečné“ destinace, ale i podnikatele. S novými lety se region stává dostupnější, otvíráme se více světu. Rozvoj tohoto prostoru patří mezi priority Moravskoslezského kraje, a to zejména s ohledem na těsnou vazbu na průmyslovou zónu Mošnov. Je to důležitý bod na letecké mapě, svými parametry, vybavením i polohou je vhodným kandidátem i pro nákladní leteckou dopravu,“ míní moravskoslezský hejtman Miroslav Novák.

Z mošnovského Letiště Leoše Janáčka Ostrava bude možné během letního letového řádu  se SmartWings letět do třinácti  destinací  - na řecké ostrovy Heraklion, Rhodos, Korfu, Zakynthos, Kos, Kavala, Thessaloniki, Santorini, do Palmy de Mallorca, Burgasu,  Antalye, Paříže a od konce září nově do Dubaje.

Cestující mohou z tohoto letiště celoročně využít také pravidelné přímé letecké spojení do Londýna a Düsseldorfu. Představitelé Moravskoslezského kraje, kterému mošnovské letiště patří, v současnosti usilují o to, aby se ještě letos „rozlétaly“ přímé pravidelné linky do hlavních měst Finska a Nizozemska.

„Potřebujeme letecké spojení do těchto regionů. Jejich hospodářství je orientováno přesně na ta odvětví, která jsou stěžejní pro další ekonomický rozvoj Moravskoslezského kraje. Jde především o IT technologie a služby, logistiku a lehké strojírenství. Amsterdam je navíc mimořádně významným mezinárodním dopravním uzlem, prostřednictvím kterého by došlo k výraznému zlepšení dopravní dostupnosti regionu,“ vysvětlil hejtman Miroslav Novák.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Travel Service je největší českou leteckou společností. Kromě České republiky působí také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti. Travel Service provozuje pravidelné linky pod obchodní značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety kategorie Business Jet. Letadla Travel Service loni přistávala na 393 letištích čtyř kontinentů a přepravila 5,7 milionu cestujících. Provoz letní sezóny 2016 bude Travel Service zajišťovat flotilou 47 letadel. Je držitelem certifikátu IOSA (IATA Operational Safety Audit) představující nejpokročilejší standardy provozní bezpečnosti a kvality v letecké přepravě.

V nedávném hodnocení agentury AirlineRatings.com, týkající se bezpečnosti a kvality leteckých společností, získaly aerolinky SmartWings  nejvyšší možnou známku - 7 hvězdiček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…