Hejtman Novák: Stavbu pozastavil Vít Bárta, nyní je hrozba zažehnána

09.05.2015 19:13

Hejtman Moravskoslezského kraje komentoval rozhodnutí zastupitelstva, které schválilo koupi soukromého pozemku ve Velké Polomi, přes nějž má vést plánovaná silnice I. třídy č. 11 z Mokrých Lazců na západní okraj Ostravy. Byla tak odstraněna poslední překážka bránící dostavbě dálkové silnice mezi Ostravou a Opavou:

Hejtman Novák: Stavbu pozastavil Vít Bárta, nyní je hrozba zažehnána
Foto: rep
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Hlavní dopravní spojení severozápadní části kraje s krajským městem Ostravou, spojení ze severozápadu na dálnici a rychlostní silnice stále prochází Hrabyní a Velkou Polomí. Více než patnáct tisíc moderních silničních motorových vozidel a dva tisíce kamionů tak musí denně absolvovat cestu přes legendární Hrabyňský a Josefovský kopec po téměř původní císařské silnici z Opavy do Těšína.

Stavba nové silnice byla v minulosti bezmála na dva roky pozastavena tehdejším ministrem dopravy Vítem Bártou, proti čemuž protestovali starostové i občané obcí, kterým hustý provoz ztrpčuje život. Nyní je poslední hrozba dokončení rozestavěné silnice zažehnána.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…