Hejtman Novotný: Karlovarský kraj bude rozvíjet spolupráci s Arménií

01.09.2013 20:45

Prvním krokem k užším kontaktům s arménským regionem Vajoc Dzor, který se stejně jako Karlovarský kraj orientuje na lázeňství, se stalo podepsání memoranda o spolupráci mezi Karlovými Vary a tamním městem Džermuk.

Hejtman Novotný: Karlovarský kraj bude rozvíjet spolupráci s Arménií
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Přímo v Džermuku podepsal za účasti hejtmana Josefa Novotného memorandum primátor našeho krajského města Petr Kulhánek a zástupce arménské strany. Na dohodu mezi městy naváže na podzim letošního roku podpis memoranda mezi oběma kraji.

V oblasti Vajoc Dzor se nacházejí minerální prameny podobné svým složením horkým pramenům v Karlovarském kraji, návštěvníky lákají přírodní krásy Malého Kavkazu i dobré podmínky pro turistiku a zimní sporty. „Oba kraje mají mnoho společného, navíc vynikající úroveň našeho lázeňství může být pro arménské protějšky inspirací i zajímavou zkušeností. Proto se chystáme naše vztahy rozšířit a zprostředkovat kontakty s našimi lázněmi i podnikateli v oblasti technologie vybavení lázeňských zařízení,“ uvedl hejtman Josef Novotný.

Zástupci Karlovarského kraje se v Jerevanu setkali s místopředsedou arménské vlády i místopředsedkyní Národního shromáždění Hovořilo se o možném leteckém spojení z Jerevanu do Karlových Varů, o systému lázeňské péče v obou zemích i o propagaci našich lázeňských měst v Arménii. Došlo i na návštěvu stáčírny minerálních vod a na prohlídku lázeňských resortů. Během podzimních měsíců by delegace regionu Vajoc Dzor měla zavítat do Karlových Varů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-karlovarsky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maláčová (SOCDEM): ODS nám vypráví pohádky a realita bude úplně jiná. Pamatujete důchody?

19:02 Maláčová (SOCDEM): ODS nám vypráví pohádky a realita bude úplně jiná. Pamatujete důchody?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výpovědím bez udání důvodů, které prosazuje Petr Fi…