Hejtman Půta: Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy hnutí STAN

21.12.2015 17:54

Liberecký hejtman Martin Půta dnes na zasedání předsednictva Starostů a nezávislých oznámil, že odstupuje z funkce předsedy hnutí.

Hejtman Půta: Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy hnutí STAN
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

„V obvinění, které proti mně vznesla policie minulý rok, se cítím nevinný. Protože se ale nezdá, že by orgány činné v trestním řízení jakkoliv usilovaly o brzké uzavření případu, spíše naopak, a protože jsem si vědom toho, že kauza každým dalším dnem negativně ovlivňuje mínění o hnutí STAN, rozhodl jsem se po pečlivém zvážení všech aspektů z funkce předsedy hnutí dnes odstoupit. Loni v listopadu jsem přestal funkci předsedy vykonávat v den, kdy mi bylo obvinění sděleno, dnešní odstoupení proto považuji za logický krok,“ říká Martin Půta.

Do volebního sněmu, který se bude konat v dubnu příštího roku, hnutí i nadále povede první místopředseda Petr Gazdík.

„Jsem přesvědčený, že je Martin Půta nevinný. Dlouhodobě vyzýváme orgány činné v trestním řízení, aby umožnily rozhodnout nezávislý soud, avšak doposud se tak nestalo,“ říká zastupující předseda hnutí Petr Gazdík.

STAN bude s Martinem Půtou i nadále spolupracovat jakožto s partnerem v nastávajících krajských volbách v Libereckém kraji, kde povede kandidátku hnutí Starostové pro Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.