Hejtman Štěpán: Každý z nás má tu svoji babičku roku

19.11.2019 22:56

První celorepublikové finále ankety Nejlepší babička roku vyhrála z celkem 14 soutěžících 91letá Jarmila Chudobová z Hradce Králové. Získala zároveň ocenění Nejstarší babička.

Hejtman Štěpán: Každý z nás má tu svoji babičku roku
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Na druhém místě se umístila Marie Záhorová z Olomouckého kraje a třetí místo obsadila Miloslava Bálešová z Ústeckého kraje. Více jak dva tisíce hlasujících fanoušků zvolilo Zdeňku Floriánovou z Jihočeského kraje jako Babičku sympatie.

„Začátkem října se v Hradci Králové konalo krajské kolo, ve kterém vyhrála Jarmila Chudobová a postoupila tak do finále. Je to obdivuhodná žena, kterou jsem se rozhodl přijet podpořit a zároveň poděkovat všem finalistkám, byly úžasné. Pro mne jsou výherkyně všechny babičky už jen proto, že měly odvahu se do soutěže vůbec přihlásit. Myslím si, že každý z nás má tu svoji babičku roku a úloha této nejstarší generace naší společnosti je velice důležitá. Všichni bychom měli nejen babičkám, ale i dědečkům ze srdce poděkovat za jejich každodenní obětavou práci,“ říká hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Aktivitu a elán finalistek obdivuje i náměstek Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí: „Babičky jsou v rodinách nezastupitelné. Každý den ovlivňují jejich členy, pomáhají a podporují je. Jejich role jednoduše nabývá v dnešním uspěchaném světě daleko většího významu. Obdivuji, jak jsou tyto babičky aktivní a plné energie a elánu, což sama potvrdila naše finalistka. Jsem rád, že svým kouzlem ohromila nejen nás, ale i porotu složenou z celé republiky.“

Všechny babičky soutěžily celkem ve třech disciplínách – rozhovor, volná disciplína a módní přehlídka.

Jednotlivé kraje od začátku září vybíraly své finalistky. Vítězky následně postoupily do celorepublikového kola, které se konalo letos poprvé, konkrétně v Olomouci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…