Hejtman Vondrák: Pokud chceme, aby byly zásahy hasičů profesionální a rychlé, musí mít tu nejmodernější techniku

06.12.2016 13:03

Moravskoslezský kraj daruje Hasičskému záchrannému sboru MSK (HZS MSK) nejmodernější vybavení za téměř 5,3 milionů korun. Dnes o tom rozhodli krajští radní.

Hejtman Vondrák: Pokud chceme, aby byly zásahy hasičů profesionální a rychlé, musí mít tu nejmodernější techniku
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

„Pokud chceme, aby byly zásahy hasičů profesionální a rychlé, je nutné, aby byli vybaveni tou nejmodernější technikou, která jde neustále dopředu. Přispěje k efektivitě zásahu a zároveň hasičům garantuje větší bezpečnost,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Profesionální hasiči obdrží přenosnou endoskopickou kameru k prověření prostor s nesnadným, nebezpečným nebo nemožným přístupem, zařízení pro lokalizaci a detekci zavalených osob v těžko dostupných či zřícených budovách, telemetrické systémy pro monitoring staticky narušených stavebních konstrukcí, který měří jejich náklon, a 200 kondenzačních vysoušečů.

Loni kraj vybavil HZS MSK technikou (pojízdná chemická laboratoř, spektrometry, technický chemický automobil, technické protiplynové automobily) za 16,5 milionu korun, letos profesionální hasiči obdrželi mimo jiné defibrilátory, dýchací přístroje, filtry a automobily za zhruba 16 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!