Hejtman Zimola: Projekt Jižní Čechy aktivní by měl přilákat více návštěvníků

04.04.2014 13:04

Na letošek avizovaný projekt Jižní Čechy aktivní si klade za cíl prezentovat náš kraj nikoliv jen jako pokladnici památek obklopenou čistým životním prostředím, ale hlavně jako region, který nabízí nepřeberné možnosti pro aktivní trávení volného času. A to pro jednotlivce, rodiny s dětmi i seniory. Hejtman Jiří Zimola to řekl v pátek 4. dubna při zahájení již VII. ročníku veletrhu Jihočeský kompas 2014 v českobudějovickém Metropolu.

Hejtman Zimola: Projekt Jižní Čechy aktivní by měl přilákat více návštěvníků
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Jedná se o nejvýznamnější nabídku v oblasti regionálního i meziregionálního cestovního ruchu, turistiky a využití volného času, která pravidelně oslovuje ty, kteří v turistice podnikají, jejich klienty i běžné návštěvníky.

Zimola zároveň uvedl, že projektem Jižní Čechy aktivní navazuje kraj na předchozí úspěšné projekty, jako Žijeme v památkách či Jižní Čechy výstavní. „Jistě si všichni přejeme, aby ty Jižní Čechy aktivní přilákaly zase o nějaké to procento více návštěvníků více, než k nám zavítali v loňském roce,“ dodal a popřál vystavovatelům mnoho úspěchů při prezentaci jejich lokalit.

Hejtman v této souvislosti připomněl, že v roce 2013 se v hromadných ubytovacích zařízeních na v kraji ubytovalo víc než milión hostů. Ve srovnání s rokem 2012 znamenají tyto výsledky nárůst o dvě procenta. „Na první pohled to není mnoho, ale vyjádřeno v absolutních číslech to znamená zhruba 20 tisíc návštěvníků, což přibližně odpovídá množství obyvatel Jindřichova Hradce.

Nárůst počtu turistů ostatně podtrhuje výsledek ankety Kraj mého srdce 2013, kde se jižní Čechy staly nejlepším místem v republice pro letní dovolenou a pěší turistiku. A rovněž obsadily i druhé místo za podmínky, které nabízejí pro cykloturisty.

Na závěr Zimola pozval všechny milovníky kol na zahájení letošní cyklistické sezony na jihu Čech, které se koná v soboru 19. dubna 2014 na českobudějovické náplavce u Vltavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…