Hejtman Zimola: Všech 7 480 jihočeských prvňáků dostane 1. září bezpečnostní kufřík

25.08.2014 22:50

„Bezpečně do školy i do přírody“. To je název projektu, v jehož rámci dostane všech 7 480 prvňáků, kteří nastoupí 1. září do 255 jihočeských základních škol, tzv. bezpečnostní kufřík. Jeho hlavním cílem je zvýšit ochranu dětí na ulici.

Hejtman Zimola: Všech 7 480 jihočeských prvňáků dostane 1. září bezpečnostní kufřík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

„Rozdávání bezpečnostních kufříků jsme si pilotně vyzkoušeli loni. Prvňákům i jejich rodičům se to líbilo, proto jsme se rozhodli v tom pokračovat,“ uvedl hejtman Jiří Zimola.

Na náklady ve výši zhruba 1,3 milionu korun, které bylo nutné do uvedeného projektu investovat, přispěly Skupina ČEZ, společnost Koh-i-noor Hardtmuth, Jihočeský kraj a společnosti Madeta, ZVVZ Milevsko, Brisk Tábor a ČSAD Jihotrans.

Hejtman poděkoval firmám, které na projekt finančně přispěly

Zimola zdůraznil, že bez těchto partnerů by se tuto akci podařilo zrealizovat jen stěží. „Chci hlavně poděkovat Skupině ČEZ i společnosti Koh-i-noor Hardtmuth, které se do projektu zapojily po finanční stránce nejvýrazněji. Můj dík ale samozřejmě patří i všem ostatním společnostem,“ dodal.

Prvňáci 1. září v kufřících mimo jiné najdou Bezpečnostní předměty s reflexními prvky, pastelky, fixy, barevnou tužku, gumu, rozvrh hodin, blok, pravítko a skládacího panáčka. „Věřím, že všechny tyto předměty pomohou zpříjemnit dětem jejich první školní den v neznámém prostředí. Ale hlavně zvýší jejich ochranu na ulicích,“ doplnil Zimola.

Zimola s Podholou předají kufříky prvňákům v ZŠ Bezdrevská

Náměstek českobudějovického primátora pro školství Petr Podhola sdělil, že se jedná o velmi významný projekt. A v souvislosti s ním připomněl, že v krajském městě je 14 základních škol. „Po pečlivém zvažování jsme si s panem hejtmanem vybrali ZŠ a ZUŠ Bezdrevská, kde budeme bezpečnostní kufříky v pondělí 1. září předávat,“ naznačil.

Stejně jako Zimola pak Podhola adresoval dík firmám, které projekt finančně podpořily. „Jedna věc je o bezpečnosti povídat a druhá je pro ni něco dělat. A tohle je případ toho, kdy se pro danou věc opravdu dělá něco konkrétního,“ konstatoval. „Stejně tak bych chtěl ale poděkovat i panu hejtmanovi a kraji,“ dodal.

Kraj spolupracuje s ČEZ i na dalších projektech

Vedoucí útvaru vnějších a vnitřních vztahů Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ Petr Šuleř uvedl, že projekt „Bezpečně do školy i do přírody“ není prvním ani určitě posledním, na němž s Jihočeským krajem spolupracují. „Bezpečnost je pro nás hlavní prioritou a to ať už se jedná o naše provozy, tak o celé okolí. Ve spolupráci s krajem se nám již díky projektu Bezpečné branky, podařilo v kraji vyměnit nevyhovující branky na hřištích za nové, které neohrožují životy a zdraví dětí. Pokračuje také projekt Oranžové přechody, díky kterému postupně mizí z mapy jižních Čech neosvětlená a nebezpečná místa na silnicích,“ řekl.

Akci pro děti podpořil i nositel světoznámé značky

Kufříky pro letošní prvňáky podpořil také jeden z nejvýznamnějších světových výrobců školních a kancelářských potřeb, českobudějovický Koh-i-noor Hardtmuth. „Jihočeský kraj má vynikající značku, která je však spjata především s turismem. Nejenom turistika živí jižní Čechy. Tuto akci, určenou dětem, jsme se proto rozhodli podpořit jako nositelé světoznámé značky spjaté s Českými Budějovicemi a celým jihočeským regionem. Věřím, že spolupráce kraje a Koh-i-nooru bude pokračovat,“ uzavřel místopředseda představenstva společnosti Koh-i-noor  Hardtmuth Vlastislav Bříza ml.

 

Projekt „Bezpečně do školy i do přírody"

 

*Na jihu Čech druhý ročník tohoto projektu

 

*Letos se do něj zapojily tyto subjekty a přispěly částkou:

 

 

 

 

 

*Agentura YASHICA letos rozveze kufříky na jihu Čech do 255 škol

 

*Celkem ho dostane 7 480 prvňáků

 

*Celkem zaberou kufříky 33 europalet

 

*Deset lidí tuto zásilku kompletovalo cca 600 hodin

 

*Rozvoz kufříků – jedná se o jednu z největších logistických akcí na jihu Čech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…