Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Kraji se daří prostřednictvím veřejných sbírek pomáhat druhým

29.09.2018 7:35

Karlovarský kraj ukončil dvě veřejné sbírky, které vyhlásil na jaře letošního roku. Na pomoc ženě z Krajkové, jejíž dům postihl ničivý požár, se podařilo vybrat téměř 50 tisíc korun. Kočičí útulky v Kraslicích a Sokolově si pak mezi sebou rozdělí přes 15 tisíc korun. Velké poděkování patří všem nezištným dárcům, kteří se do sbírek zapojili.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Kraji se daří prostřednictvím veřejných sbírek pomáhat druhým
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Lidé mohli přispívat do sběracích pokladniček, jež byly umístěné na recepci budovy A krajského úřadu, nebo finanční prostředky posílat na speciálně zřízené transparentní účty. „Děkuji všem, kteří se snaží byť i malým finančním darem přispět. Je důležité si uvědomit, že těžký osud může potkat kohokoliv z nás. Proto budeme ve vyhlašování veřejných sbírek pro občany z Karlovarského kraje i nadále pokračovat, aby všichni případní přispěvatelé konkrétně věděli, kam jde jejich pomoc a proč. Občany zároveň prosím o zasílání námětů, komu je třeba ještě pomoci, a nedokáže svůj problém vyřešit sám. Sbírky vyhlašujeme jen na kratší období, abychom pomohli co nejvíce lidem. Pokud tedy víte o někom, kdo je v nouzi, pište mi na e-mail ZDE,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová, která iniciovala vyhlášení veřejných sbírek.

V současné době stále ještě probíhá veřejná sbírka na obnovu historických Císařských lázní v Karlových Varech. Sběrací pokladnička je umístěna jak ve vstupní hale samotné národní kulturní památky, tak na recepci budovy A krajského úřadu. Číslo účtu, kam mohou případní zájemci posílat peníze, je 115-5144640237/0100.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

18:14 Ministryně Černochová: Pane Babiši, nepomáháte už více zlu než dobru?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předvolebním slovům Andreje Babiše.