Hejtmanka Stráská podepsala memorandum o spolupráci s Akademií věd ČR

07.02.2018 15:49

Čistá Orlická přehrada nebo obnovení populace candátů v Lipně. I to je cílem memoranda o spolupráci, které hejtmanka Ivana Stráská podepsala ve středu 7. února s předsedkyní Akademie věd České republiky (AV ČR) Evou Zažímalovou.

Hejtmanka Stráská podepsala memorandum o spolupráci s Akademií věd ČR
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Slavnostní akt se uskutečnil v prostorách Biologického centra AV ČR v Českých Budějovicích, které je největším mimopražským pracovištěm AV ČR a zároveň největší jihočeskou vědeckou institucí.

Předsedkyně AV ČR: Jsme rádi, když se podaří realizovat tak zdařilý projekt

Stráská během setkání upozornila, že spolupráce mezi akademií věd a krajem existuje už mnoho let a podpis memoranda jen napomůže k další kvalitní spolupráci, která prospěje všem obyvatelům na jihu Čech. „Kromě jiného přistoupíme k realizaci dalších konkrétních opatření vedoucích k vyčištění Orlické přehrady od sinic nebo obnově populace candátů na Lipně,“ nastínila hejtmanka.

Spolupráci s Jihočeským krajem vítá i Zažímalová. „Tento region je z přírodního hlediska unikátní s relativně nepoškozenou přírodou a množstvím kulturních památek. Abychom je mohli opravdu účelně chránit, musíme jim porozumět,“ uvedla předsedkyně s tím, že právě lidé z regionu mohou dodat opravdu konkrétní podněty a zajímavé projekty, které pak akademie finančně podpoří. „Jsme rádi, když se podaří realizovat tak zdařilý regionální projekt, že slouží jako příklad pro větší evropské projekty,“ dodala Zažímalová.

Memorandum zatím nevyvolává přímé náklady na krajský rozpočet

Memorandum zatím nevyvolává přímé náklady na krajský rozpočet, naopak vytváří podmínky pro využívání podpory akademie věd, která v programu regionální spolupráce nabízí až 200 tisíc korun na jeden projekt. Na řešení konkrétních projektů pak přispívají obě strany ke společnému financování regionální spolupráce. Více k memorandu najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…